serreslife

Την αντίδραση των κατοίκων της Αμπέλας προκάλεσε η μεταφορά σκουπιδιών από την χωματερή του Γονίμου στην χωματερή της Αμπέλας. Οι κάτοικο φανερά αγανακτισμένοι και νιώθοντας ότι κάποιος του εμπαίζει απαγόρευσαν στους οδηγούς των φορτηγών να εναποθέσουν τα σκουπίδια στην πρώην χωματερή.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος κ Γιάντσιος μετέφερε την αγανάκτηση των κατοίκων αφού όπως είπε και οι δύο χωματερές είναι ανενεργές από το 2014 και βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης.

Ανταπαντώντας ο δήμαρχος Σιντικής κ Δομουχτσίδης είπε οτι υπάρχει προγραμματισμός για την αποκατάσταση των χωματερών και η μεταφορά των σκουπιδιών από την μία χωματερή του Γόνιμου σε αυτήν της Αμπέλας έγινε για να προστατευτεί ο υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή.
Ανταπαντώντας ο κ Γιάντσιος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν έργα αποκατάστασης με την εναπόθεση σκουπιδιών.
Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης αναφερόμενος στο ζήτημα τόνισε πως πρόκειται για μελέτη της Εγνατίας Οδού, η οποία διαπίστωσε ρύπανση του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντας στο Γόνιμο με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ της Κάτω Αμπέλας.
Στο ερώτημα γιατί δεν μεταφέρονται στα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου ο δήμαρχος τόνισε πως αν γίνει αυτό θα υπάρξει επιβάρυνση των δημοτών.

Πηγή: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Διαβάστε επίσης: