serreslife

Παράνομη υιοθεσία βρεφών
 από ζευγάρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την δόλια καταβολή μηνιαίων προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων, εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού, καθώς και συνεργών τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, παράνομης υιοθεσίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδορκίας και ψευδής ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, κατά την διετία 2008-2009 το ζευγάρι αναζήτησε και τελικάυιοθέτησε παράνομα συνολικά 3 βρέφη, μέσω συνεργών τους που είχαν τον ρόλο των διαμεσολαβητών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την «αγοραπωλησία» με τις βιολογικές μητέρες των παιδιών.
Στη συνέχεια το ζευγάρι κατάφερε σε συνεργασία με δικηγόρο που είχε προσλάβει, καθώς και άλλου συνεργού τους, που είχε τον ρόλο του ψευδομάρτυρα, να νομιμοποιήσουν τα βρέφη και νακαταγραφούν ψευδώς ως οι βιολογικοί γονείς, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν παράνομα κατά τηντελευταία τριετία (2013-2015) επιδόματα πολυτεκνίας, που συνολικά ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.
Επίσης είχαν καταθέσει και σχετικό αίτημα σε αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες για την καταβολή επιδόματος πρόνοιας λόγω αναπηρίας, για το ένα από τα τρία παράνομα υιοθετημένα παιδιά.
Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκαν σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις για την πατρότητα των παιδιών, όπου διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι δεν είναι οι βιολογικοί τους γονείς.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ANEXARTITOS.GR

Διαβάστε επίσης:

  • Πνιγμός 68χρονου στα Νέα Κερδύλια Σερρών Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός 68χρονου άνδρα στη θαλάσσια περιοχή των Νέων Κερδυλίων Σερρών, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στη θάλα...

swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 172 επισκέπτες