serreslife

Την  πρώτη ημέρα απεργίας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Χωρίς διακοπές ηλεκτροδότησης στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών πέρασε η πρώτη ημέρα της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παρότι αρχικά είχαν προγραμματιστεί για αρκετές περιοχές, στην περιφέρεια κυρίως. Το Κέντρο Διανομής Φορτίου της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δεν έδωσε εντολή στις Σέρρες κι έτσι δεν είχαμε ούτε ταλαιπωρία, αλλά ούτε και παράπονα από τους καταναλωτές.
Η ΓΕΝΟΠ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις στη σκιά της συζήτησης στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ». Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε κτήρια διοικητικών υπηρεσιών και μονάδες της ΔΕΗ, ενώ προγραμματίζονται και συλλαλητήρια.
Συνολικά πάντως έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 μονάδες και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 MW.
Οι 13 μονάδες της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με την έναρξη της απεργίας της ΓΕΝΟΠ είναι οι: Λαύριο, Μεγαλόπολη, Κομοτηνή, Φλώρινα, Αμύνταιο (δύο μονάδες),Καρδιά (δύο μονάδες), Πτολεμαΐδα (δύο μονάδες ) και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο.
Ο διαχειριστής της διανομής ενέργειας της ΔΕΗ έχει κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει σε εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης, μεταξύ 11.00 με 14.00, οι οποίες θα επιμεριστούν σε όλη τη χώρα με δίκαιο τρόπο, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, προκείμενου να αποφευχθεί το μπλακ άουτ.


Σε ό,τι αφορά τα νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει και εκεί σε διακοπές της ηλεκτροδότησης, σε περίπτωση που προκύψει κι εκεί πρόβλημα.
Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους καταναλωτές για το ενδεικτικό πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών της ηλεκτροδότησης.
Τα προγράμματα είναι ενδεικτικά και ενδέχεται να μεταβληθούν, τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορούν, εφόσον μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας).

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο και από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ http://www.deddie.gr.

 

Διακοπή ηλεκτροδότησης για την Πέμπτη, 3 Ιουλίου, θα είχαμε στις παρακάτω περιοχές, εάν τηρούνταν το πρόγραμμα το οποίο είχε δημοσιοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ

 

Σερρών 11:00 12:00 Κ.Καμήλα, Αδελφικό, Κουμαριά, Νικόκλεια, Σησαμιά, Βέργη, Δημητρίτσι, Τριανταφυλλιά, Μεσάδα
12:00 13:00 Τούζλα, παραλίες Κάριανης,Ορφανίου,Οφρυνίου, Λουτρά Ελευθερών, Μυρτόφυτο, Φωλιά
Βαλτοτόπι, Αχινός, Πατρίκι, Σιτοχώρι, Λευκότος, Ζερβοχώρι
13:00 14:00 Κοίμηση, Ποντισμένο, Μεγαλοχώρι, Μανδράκι, Νεοχώρη, Κερκίνη, Ροδόπολη, Πλατανάκια, Καλοχώρι
Αγ. Ελένη, Φλάμπουρο, περίχωρα Νιγρίτας, θεερμά, Λαγγάδι

Διαβάστε επίσης: