serreslife

Μετά τους φαρμακοποιούς τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Η Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.
Η ΠΕΟΔΗΝ διαμαρτύρεται για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό, καθώς τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 15.000 αποχώρησαν, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

Ανοίγουν τα φαρμακεία την Τρίτη 18/3

Ανοίγουν και πάλι από αύριο τα φαρμακεία. Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση τη Δευτέρα, την προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεων.
Τα φαρμακεία όλης της χώρας ήταν κλειστά από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η τρόικα και η κυβέρνηση για τον κλάδο τους, ιδίως για το άνοιγμα της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τη διεύρυνση του ωραρίου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Το άνοιγμα των φαρμακείων στην παρούσα φάση θεωρήθηκε επιβεβλημένο, αφενός για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, αφετέρου διότι εκτιμήθηκε ότι η απεργία δεν έχει αποτέλεσμα ενόσω συνεχίζεται η συζήτηση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. 
Ο ΠΦΣ προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο 22 Μαρτίου, στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί η έκταση και το εύρος των κινητοποιήσεων, με δεδομένες και τις όποιες εξελίξεις έχουν καταγραφεί στα ζητήματα του κλάδου  μέχρι την ημέρα εκείνη

Διαβάστε επίσης: