serreslife

Στις 14 και 17 Μαρτίου

Στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συμμετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών, αντιδρώντας στα μέτρα που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα  και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του σερραϊκού συλλόγου Αργύρης Ρόντσης «το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 11 Μαρτίου και αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε ο ΠΦΣ για την Παρασκευή, 14 και για τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου».

Οι φαρμακοποιοί καλούν τους πολίτες και την κοινωνία να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, ώστε να μην διαλυθεί το ελληνικό φαρμακείο.

Το ΔΣ του ΠΦΣ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την κινητοποίηση που είχε οριστεί για τις 10 και 11 του μήνα και να συνεχίσει  την απεργία την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου τονίζει πως: «με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί  οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού.
Η Τρόικα αποβλέπει στην διάλυση της φαρμακευτικής  περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν:

•    Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ

•    Τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων

•    Τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς .

Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της  Τρόικας με την Κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: