Την ανάγκη να δοθεί και στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου της Π.Ε. Σερρών έκτακτη ενίσχυση υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) τουλάχιστον ποσού 5.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα τους και να καλυφθεί μέρος της ζημίας που έχουν υποστεί, ζητά το Επιμελητήριο Σερρών.

Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρός του Χρήστος Μέγκλας στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκθέτει το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχτεί η επιχειρηματική κοινότητα των Σερρών, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς «lockdown» τους τελευταίους πέντε μήνες, κάνοντας λόγος για απομόνωση.

“Ιδιαίτερα ισχυρό είναι το πλήγμα που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου. Οι διαρκείς παρατάσεις του lockdown και η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στις εμπορικές επιχειρήσεις. Η ζημία, αυτή, μάλιστα, δεν καθίσταται δυνατό να αντισταθμιστεί ούτε με τη λειτουργία τους με τη μέθοδο του click away και click inside” υποστηρίζει-μεταξύ άλλων-στην επιστολή του ο κ. Μέγκλας.

Υπογραμμίζει δε,”πως αν δεν δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση θα υπάρξουν πολλαπλά επιχειρηματικά θύματα, με καταστροφικές συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την οικονομία γενικότερα”.

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...