Η τεράστια επιτυχία της Serexpo στο νέο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» πιστοποιεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο την επιτυχία του εγχειρήματος της μεταφοράς της αλλά και διατρανώνει το πάγιο αίτημα για τη μακροχρόνια παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία.

Το αίτημα τέθηκε με ένταση και σε όλους τους τόνους από τους φορείς που διοργανώνουν την Serexpo κι όλα δείχνουν ότι η ικανοποίησή του βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Γεγονός αδιαμφισβήτητο αποτελεί ότι η Σερραϊκή εμπορική έκθεση γιγαντώθηκε αλλά παράλληλα ανεβαίνει και ο πήχης των απαιτήσεων και η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Ο εμπνευστής και πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, δηλώνει αποφασισμένος να ανταποκριθεί. Πλέον, όμως, απαιτείται συνέργεια και συνεργασία και από όλους φορείς, με τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης να φαντάζει ως μία επιλογή που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να αποκτηθεί ένας σταθερός μηχανισμός που θα εργάζεται για τη διεκπεραίωση των οργανωτικών θεμάτων της έκθεσης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής αλλά και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή, διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός και σε συνδυασμό με τα μέτρα που δρομολογήθηκαν για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, διαφαίνεται πως η χώρα μας φαίνεται να αλλάζει σελίδα.

Η «χημεία» σε επίπεδο τοπικής πολιτικής ηγεσίας είναι ιδανική με την αντιπεριφέρεια Σερρών με τον κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, που έχει ζήσει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της την Serexpo αλλά και με το δήμαρχο Σερρών τον κ. Αλ. Χρυσάφη, που διαπνέεται από την επιχειρηματική κουλτούρα και έχει επιμελητηριακό παρελθόν, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ κ. Χρήστο Μέγκλα, να έχουν συντονιστεί πλήρως στο θέμα της Serexpo και να επιδιώκουν με ένταση και μεθοδικότητα την περαιτέρω ενδυνάμωσή της.

Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου. Αμφότεροι οι επίσκοποι εστίασαν στην ανάγκη ευημερίας του τόπου και κάλεσαν να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Πληθώρα επισήμων αλλά και χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της Serexpo.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...