Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και στις Σέρρες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Προηγήθηκε θεία λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την τελετή της κατάδυσης του Σταυρού και τον Αγιασμό των υδάτων στην τεχνική λίμνη της κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Έντεκα τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης, προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, με τον Μητροπολίτη να τους συγχαίρει όλους για το θάρρος τους.

Επίκεντρο του λειτουργικού εορτασμού της λαμπράς και μεγαλειώδους αυτής εορτής της αγίας πίστεώς μας, στην Εκκλησία των Σερρών, απετέλεσε ο ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Παμμ. Ταξιαρχών, όπου, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ιερούργησε και ετέλεσε την ακολουθία του μεγάλου αγιασμού των υδάτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συμπροσευχητικώς παρόντων των Βουλευτών του Νομού Σερρών κ. κ. Φ. Αραμπατζή, Θ. Λεονταρίδη, Αν. Χατζηβασιλείου, Κ. Μπούμπα και Ελ. Αβραμάκη, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφη, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου Σερρών, του Διοικητού του Γ. Νοσοκομείου Σερρών κ. Ν. Φαρμάκη, του Προέδρου Ο.Ε.Β.Ε.Σ. κ. Σ. Κοτσαμπά, των στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών καθώς και του πιστού λαού του Θεού, που υπερεπλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό της πρωτευούσης πόλεως του Νομού Σερρών.

Ακολούθως, στις 11:00 το πρωΐ, στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδος των Αγ. Αναργύρων Σερρών, τελέσθηκε από τον Σεβ. κ. Θεολόγο, η ιερά τελετή της καταδύσεως του Τιμ. Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων, με την συμπροσευχητική παρουσία των τα πρώτα φερόντων της πόλεως και του Νομού και μεγάλου πλήθους του φιλοχρίστου Σερραϊκού λαού.

Εφέτος, του εξαιρετικού καιρού βοηθούντος, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να βουτήξουν στα νερά της τεχνητής λίμνης, προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο πρώτος από αυτούς έλαβε ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο έναν χρυσό σταυρό, ενώ σε όλους ο Σεβασμιώτατος χάρισε μαζί με την ευλογία του και από μία εικόνα της «Παναγίας Πονολυτρίας», ευχόμενος χρόνια πολλά, ευλογημένα, φωτισμένα και άγια.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς το πυκνώς συγκεντρωμένο πέριξ της λίμνης πλήθος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος ανέφερε: «Σήμερα και πάντοτε, το φως είθε να είναι το πρώτο ζητούμενο στη ζωή μας. Εκείνο το φως που θεραπεύει, φωτίζει, αγιάζει, και παρηγορεί τη ζωή μας. Το Φως του Χριστού! Αυτό το φως εύχομαι να καταυγάζει, να εμπνέει, να οδηγεί, να θερμαίνει και να αγιάζει την ψυχή όλων μας! Με πίστη στο Χριστό, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αλληλοκατανόηση, ενωμένοι, φωτισμένοι και αγιασμένοι, να πορευθούμε για να αγωνισθούμε για ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον για την πόλη, την Πατρίδα, τον κόσμο. Χρόνια πολλά Σερραίες και Σερραίοι αδελφοί μου, ευλογημένα και φωτισμένα, με την χάρη του επιφανέντος Κυρίου μας. Αμήν!».

Πηγή: romfea.gr

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε επίσης: