Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου που την παρακολούθησε και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τις Χορωδίες που συμμετείχαν πραγματοποιήθηκε η 3η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεών του στις Σέρρες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών προς τιμήν και ως αφιέρωμα στους πολιούχους των Σερρών Παμμεγίστους Ταξιάρχες, Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στη φετινή Χορωδιακή Συνάντηση συμμετείχαν τρεις χορωδίες: η Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, η Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και η Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης. Κάθε Χορωδία τραγούδησε με το δικό της μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της και συνοδεία πιάνου τα τραγούδια που επέλεξε, πλημμυρίζοντας την αίθουσα με υψηλής αισθητικής στίχους και μελωδίες ξεχωριστών Ελλήνων και άλλων ποιητών και συνθετών, αλλά και κομμάτια παραδοσιακά, τοπικά, εκκλησιαστικά κ.ά. Εκδηλώσεις τέτοιας ποιότητας καταδεικνύουν τη σημαντική συμβολή του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών στο πολιτιστικό γίγνεσθαι των Σερρών και όχι μόνον.

Η 3η Χορωδιακή Συνάντηση χαρακτηρίστηκε από τη συγκινητική τελετή βράβευσης τριών Χορωδών της Μικτής Χορωδίας του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, στους οποίους ο Πρόεδρος, κ. Χαράλαμπος Φώτογλου, απένειμε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του  «ΟΡΦΕΑ» τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στα χορωδιακά δρώμενα των Σερρών, όπως είπε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Χορωδοί κ.κ. Βασίλειος Καραγιαννόπουλος, Γεώργιος Δράμπας και Αναστάσιος Κούντιος. Ακολουθούν τα βιογραφικά των τριών τιμηθέντων, που μαρτυρούν την πολύχρονη θητεία τους στο χορωδιακό τραγούδι, το οποίο υπηρετούν ως ερασιτέχνες πιστά και με συνέπεια αφιερώνοντάς του χρόνο, αγάπη και πολύ μεράκι  καθόλη τη μακρόχρονη πορεία συμμετοχής τους σε χορωδιακά σχήματα και ιδίως στη Μικτή Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ».

Βασίλης Καραγιαννόπουλος: Γεννήθηκε και διαμένει στην πόλη των Σερρών. Έγινε μέλος και χορωδός του Ομίλου Ορφέως Σερρών το 1954. Συμμετείχε στη Μικτή Χορωδία Σερρών από το 1981 έως το 1989. Επίσης ήταν μέλος και χορωδός του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών. Πολλά χρόνια υπήρξε χορωδός στην Αντρική Εκκλησιαστική Χορωδία Σερρών «Δαυίδ» και από το 1980 ήταν στην Αντρική Εκκλησιαστική Χορωδία Σερρών μέχρι τη διάλυσή της το 2008. Είχε συμμετοχή σε σεμινάρια χορωδιακής πράξης, σε διαγωνισμούς και συναντήσεις σ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ήταν χορωδός όταν ο Ορφέας Σερρών πήρε το Β΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδών στην Αθήνα το 1959 και το Πρώτο Βραβείο στο Α΄ Παμβορειοελλαδικό Φεστιβάλ Χορωδιών στην Έδεσσα το 1976.

Γιώργος Δράμπας: Γεννήθηκε στο Χρυσό Σερρών και διαμένει στην πόλη των Σερρών. Το 1968 έγινε μέλος και χορωδός του Ομίλου Ορφέως Σερρών. Συμμετείχε στη Μικτή Χορωδία του Ορφέως Σερρών με μαέστρο τον αείμνηστο Χρήστο Σταματίου. Επίσης, συμμετείχε στη Μικτή Χορωδία Σερρών (1981-1989). Είχε συμμετοχή με τις παραπάνω χορωδίες σε πολλούς διαγωνισμούς και συναντήσεις σ΄ όλη την Ελλάδα. Ως χορωδός ήταν παρών στη βράβευση του Ορφέα Σερρών στο Α΄ Παμβορειοελλαδικό Φεστιβάλ που έγινε στην Έδεσσα το 1976. Συνεχίζει και σήμερα να είναι ενεργό μέλος και χορωδός του «ΟΡΦΕΑ».

Τάσος Κούντιος: Γεννήθηκε και διαμένει στην πόλη των Σερρών. Είναι συνταξιούχος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1971 έγινε μέλος του Ομίλου Ορφέως και συμμετείχε στη Μικτή Χορωδία του. Εδώ συναντήθηκε με το δάσκαλό του από το Γυμνάσιο, Χρήστο Σταματίου, μαέστρο της Χορωδίας και Μαντολινάτας του Ορφέως και τον ακολούθησε ως χορωδός και στη Μικτή Χορωδία Σερρών (1981-1989). Ως μέλος και χορωδός συμμετείχε στο Μουσικό Εργαστήρι Σερρών. Επίσης, συμμετείχε στην Αντρική Εκκλησιαστική Χορωδία «Δαυίδ» μέχρι το 1979. Τον επόμενο χρόνο έγινε μέλος της νέας Αντρικής Εκκλησιαστικής Χορωδίας Σερρών μέχρι τη διάλυσή της το 2008. Παρακολούθησε σεμινάρια χορωδιακής μουσικής και είχε συμμετοχή ως χορωδός σε διαγωνισμούς και συναντήσεις σ΄ όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστική στιγμή η πρώτευση του Ορφέα Σερρών στο Α΄ Παμβορειοελλαδικό Φεστιβάλ Χορωδιών στην Έδεσσα το 1976.

Διαβάστε επίσης: