Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην εκστρατεία της ενημέρωσης και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Ο Δήμος Βισαλτίας θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση για την πρόληψη της συχνότερα εμφανιζόμενης μορφής καρκίνου παγκοσμίως για τις γυναίκες, διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Νιγρίτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, στις 19:00 στην Αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην Νιγρίτα.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Dr Γιώτα Σασοπούλου, Χειρουργός-Ειδικός Παθήσεων Μαστού, Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (Α.Π.Θ.) και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου. Το θέμα της ομιλία θα είναι «Η Σπουδαιότητα της Πρόληψης στον Καρκίνο του Μαστού».

Αμέσως μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση και ψηλάφηση μαστού για όσες κυρίες το επιθυμούν.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό της Dr Γιώτας Σασοπούλου
«Λέγομαι Γιώτα Σασοπούλου είμαι  Γενική Χειρουργός και μητέρα ενός αγοριού. Γεννήθηκα στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Σιάτιστα Κοζάνης απ΄ όπου κατάγετε η οικογένεια μου. Το 1984 αποφοίτησα από το 2ο  Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το 1994 από την Σχολή Ψυχολογίας Κ.Ε.Φ.Κ.Σ. Θεσσαλονίκη.
Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία και έκανα Ειδικότητα στην Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργική του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α με εξειδίκευση στο Μαστό και τις παθήσεις του.
Είμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος  της ΑΣΠΑΙΤΕ.  Έχω διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Σχολή Αστυφυλάκων, σε ΙΕΚ και άλλες σχολές. Διατηρώ ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Μακένζυ Κίνγκ 12 αλλά και στην Λεμεσό στην Κύπρο. Είμαι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Νεάπολης της Πάφου.
Αγαπώ τον Εθελοντισμό και αφιερώνω αρκετό από τον χρόνο σ΄ αυτό. Είμαι Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης. Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο γυναικείο σύλλογο με Καρκίνο στο Μαστό,  ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Συμμετέχω στην Εκστρατεία Ένα στα Πέντε ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών και στο Καταφύγιο της Γυναίκας εναντία στην Βία κατά των γυναικών. Υπήρξα Επιστημονικός Σύμβουλος και συνεργάτης στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης σε θέματα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης.»

serreslife

Διαβάστε επίσης: