Μετά τις επιτυχημένες αποκριάτικες εκδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και το τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών, συμβάλλοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα, συνεχίζουν και τη δεύτερη εβδομάδα της αποκριάς, διοργανώνοντας την Παρασκευή και την Κ. Δευτέρα, 8 και 11 Μαρτίου αντίστοιχα τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίας» Σερρών, τα χάλκινα πνευστά της Μακεδονίας και το φημισμένο συγκρότημα «Χρυσοδάκτυλοι» θα μας κρατήσουν συντροφιά ανεβάζοντας την ένταση, το ρυθμό και τη διάθεση με παραδοσιακούς και αποκριάτικος ήχους. Ταυτόχρονα θα προσφέρεται δωρεάν λευκό και κόκκινο κρασί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την Κ. Δευτέρα, 11 Μαρτίου στο τοπικό διαμέρισμα της Κάτω Καμήλας η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ενισχύει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το καρναβάλι και τα κούλουμα της Κ. Καμήλας. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας με παραδοσιακούς χορούς και ο σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών με την αναπαράσταση του Έθιμου του Μπέη. Θα ακολουθήσει παρέλαση Καρναβαλικών αρμάτων, βράβευση εθελοντών, προσφορά παραδοσιακής φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων καθώς και παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Ήδωνες»:

Κλαρίνο, Καβάλι: Ηλίας Ομηριάδης
Λαούτο: Δημήτρης Κούμλιαλης
Βιολί: Χρήστος Παπακώστας
Γκάιντα: Φωταράκης Χριστόδουλος
Τραγούδι, κρουστά: Φωταράκης Αλέξανδρος
Ακορντεόν: Βασίλης Βαλσαμάκης.

Τέλος την Κ. Δευτέρα, θα διανεμηθούν από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 8.500 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Σερρών και 1.500 μερίδες στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας για τους δημότες της πόλης των Σερρών όπου θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση και Dj για να κρατήσει συντροφιά τους επισκέπτες.

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Διαβάστε επίσης: