serreslife

Λιγότερες κατά 6.800 εφέτος οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Μειωμένοι κατά 8,94% θα είναι φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ, όπως ανακοίνωσετην Τρίτη το μεσημέρι το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, θα εισαχθούν 69.288 υποψήφιοι ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 είχαν εισαχθεί 76.094. Στα Πανεπιστήμια ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται σε σύγκρισημε το προηγούμενο έτος κατά 4,76% ,ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%.Σε ό,τι αφορά τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων(πολυτέκνων, τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια) οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο τέσσερις είναι οι παράμετροι που καθόρισαν τον φετινό αριθμό: ο αριθμός εισακτέων και εισαχθέντων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ο μέσος ετήσιος αριθμό εισακτέων καιεισαχθέντων για τουλάχιστον μία πενταετία, οιπροτάσεις των Ιδρυμάτων, όπου αυτές υπήρχαν, η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη τηςχώρας που υλοποιήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Όσον αφορά το ΤΕΙ Σερρών, νυν ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας θα ανοίξε ιτις πόρτες του σε 920 φοιτητές. Ωστόσο δεν αναμένεται να έλθουν όλοι στις Σέρρες που θα είναι η έδρα του τριτοβάθμιου ιδρύματος αλλά θα μοιραστούν και στα παραρτήματα αυτού στην Κατερίνη και το Κιλκίς Στην ειδική σειρά δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ανέρχεται στις 69.288 άτομα.

Διαβάστε επίσης: