serreslife

Μνημόνιο συνεργασίας στα πλαίσια των Μονάδων Διασφάλισης Ποιότητας των Ιδρυμάτων για τη χρήση κοινού πληροφοριακού συστήματος το οποίο αναπτύχθηκε από το ΤΕΙ Σερρών και στην εξέλιξή τους θα συμμετάσχει και το ΤΕΙ Λαμίας, υπέγραψαν τα ΤΕΙ Λαμίας και Σερρών.

Για την συνεργασία τους στο πλαίσιο της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας συζήτησαν την Πέμπτη (11/4) στην Λαμία, οι πρόεδροι του ΤΕΙ Λαμίας Σταύρος Καρκάνης και του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης.

Δεδομένου ότι η αξιολόγηση των Ιδρυμάτων είναι ένα εργαλείο ανάπτυξής στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται στο άμεσο μέλλον, τα δύο ΤΕΙ ενώνουν της δυνάμεις τους, σε πείσμα τόσων εμποδίων που αναφύονται καθημερινά στην εξέλιξη του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης, ώστε μέσα από την κοινή πλατφόρμα των ΜΟΔΙΠ να επιτύχουν στο όραμα και το στρατηγικό τους σχεδιασμό.
Οι Πρόεδροι των δύο Ιδρυμάτων θέλουν να προσκαλέσουν όλα τα ΑΕΙ στη συνεργασία των ΜΟΔΙΠ κάτω από κοινή πλατφόρμα που αναπτύχθηκε και εξελίσσεται μέσα από τη συνεργασία τους. Ο ρόλος της ΑΔΙΠ σε μια τέτοια πρωτοβουλία θα είναι καθοριστικός.
Ο δύο Πρόεδροι συμφώνησαν να ενημερώσουν την ΑΔΙΠ και το Υπουργείο για το μέλλον της συνεργασίας τους αλλά και τα πλεονεκτήματα τα οποία έχουν ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα στα δύο ΤΕΙ.

Η συνεργασία αυτή αφορά στην διαδικασία με την οποία αξιολογούνται τα ιδρύματα και είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον τους. Είναι αποτέλεσμα της εξωστρέφειας που καλλιέργησε τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση του ΤΕΙ δήλωσε στο lamiastar.gr ο Σταύρος Καρκάνης που πρόσθεσε πως η συνεργασία θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης θέλησε να στείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση, λέγοντας πως πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν τελειώνει στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Η περιφέρεια μπορεί να δώσει τα φώτα της σε όλη την χώρα πρόσθεσε ο κύριος Πασχαλούδης και κατέληξε με την βεβαιότητα πως τα δύο ιδρύματα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και σε άλλα θέματα.

Διαβάστε επίσης: