serreslife

Θετική είναι η συνολική εξωτερική αξιολόγηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από πέντε έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού κατά τα διεθνή πρότυπα.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημ. Πασχαλούδης, επισημαίνει τα εξής:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εξωτερική Αξιολόγηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με την κατάθεση της Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από πέντε (5) Έλληνες Καθηγητές από ισάριθμα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, υπό τον συντονισμό και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), κατά τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα αξιολόγησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης, σε πλήρη αντιστοιχία με την Έκθεση Αυτοαξιολόγησης του Ιδρύματος, κρίνει θετικό το έργο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνει τις αδυναμίες και διατυπώνει προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης. Ειδικότερα, αξιολογούνται τέσσερις (4) τομείς με άριστα (Worthy of merit), δέκα οκτώ (18) τομείς θετικά (Positive evaluation) και τρεις (3) τομείς με μερικώς θετική αξιολόγηση (partially Positive evaluation), ενώ η συνολική αξιολόγηση του Ιδρύματος είναι θετική (Positive evaluation).

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά: όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Καθηγητές, Φοιτήτριες και Φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), Διοικητικό και Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό, τους Αποφοίτους του Ιδρύματος, τους εκπροσώπους των Φορέων και τα στελέχη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (ΜΟΔΙΠ), που συμμετείχαν και συνέδραμαν στη διαδικασία της Εξωτερικής Αξιολόγησης, καθώς και στις διαδικασίες Εσωτερικής Αξιολόγησης.

Θεωρούμε ότι οι προτάσεις-υποδείξεις της Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης συμβάλλουν στη διαρκή προσπάθεια του Ιδρύματος για την περαιτέρω βελτίωση του έργου του, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει. Για τον λόγο αυτό θα αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των προτάσεων, ενώ για εκείνες που αφορούν στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΘ θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή τους».

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: