serreslifeΔριμεία επίθεση, εναντίον του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Δυναμική Πορείας Ανάπτυξης» Στέφανος Φωτιάδης, με αφορμή τη λογοδοσία του Δημάρχου για το 2011 και τα όσα υποστήριξε σ’αυτή. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Στέφανος Φωτιάδης, απαντά σημείο-σημείο στα λεγόμενα του Δημάρχου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών που έλαβε χώρα στις 26-09-2012, πραγματοποιήθηκε η λογοδοσία του κ. Αγγελίδη για το έτος 2011. Για ακόμη μια φορά λοιπόν, ο κ. Αγγελίδης έδειξε ότι δεν έχει αντιληφθεί ακόμη, την σημερινή πραγματικότητα στον δήμο Σερρών και την σώρευση των προβλημάτων λόγω, της ανεπάρκειας της σημερινής δημοτικής αρχής, στην οποία είναι επικεφαλής .

Ειδικότερα :


        Το 2011 απουσίασε από την σημερινή δημοτική αρχή η προετοιμασία, ο ουσιαστικός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα.

Πλήρης  σύγχυση και αποσπασματικότητα στις επιλογές, προσωπικές πολιτικές στη διοίκηση. Η προσπάθεια απλής διαχείρισης των προβλημάτων, (των γνωστών καθημερινών προβλημάτων), πάντα εκ των υστέρων. Η αποφυγή των αναγκαίων συγκρούσεων, πάντα με πελατειακή λογική .

Η λογική της απλής διεκπεραίωσης, και μόνο, των συστατικών αναγκών του νέου Δήμου. Ο απόλυτος συμβιβασμός.

Στις  κορυφαίες επιλογές, λογική του άμεσου και φθηνού εντυπωσιασμού, με αλλαγή θέσης και προσπάθειες μεγέθυνσης και οικειοποίησης του έργου  προηγούμενων διοικήσεων (Στρατόπεδα, Πάρκινγκ, Δημοτική αγορά, Σχολεία κλπ).


        Παντελής έλλειψη οργάνωσης του Δήμου.

Πού είναι η οργάνωση κ. Αγγελίδη; Που είναι το όραμα, η έμπνευση για το νέο;

Με  ποιο μοντέλο οργάνωσης δουλεύει ο Δήμος μας;;;

Η διοίκηση του Δημάρχου, έπρεπε να κάνει την επιλογή από την αρχή, επιλέγοντας:

Ή να θέσει τις βάσεις για ένα σύγχρονο αποτελεσματικό οργανισμό, ικανό να εξελίσσεται διαρκώς, με εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων διοίκησης, σύγκρουσης με κατεστημένες συντεχνιακές συμπεριφορές μικροσυμφερόντων, με ανάπτυξη και αξιοποίηση όλων των νέων θεσμών. Με αποκέντρωση, σεβασμό και συνεργασία των Τοπικών Συμβούλων.

Ή να συμβιβαστεί καθολικά, κάτω από την πίεση του χρόνου, χρησιμοποιώντας αυτό ως άλλοθι και εισάγοντας άκριτα ότι στέλνουν από το Υπουργείο.

Δυστυχώς, η επιλογή που έκανε ήταν αυτή του απόλυτου συμβιβασμού . Κανένα νέο σύστημα οργάνωσης. Ενίσχυση του Δημαρχοκεντρικού μοντέλου υπερσυγκέντρωσης, (δυνάμει της λογικής “πέρνα από το γραφείο μου”). Καμία συλλογικότητα. Αδυναμία αποκέντρωσης χωρίς συλλογικούς στόχους. Ο καθένας για το ατομικό, πολιτικό συμφέρον. Και ο πολίτης;;;

Πελατειακές σχέσεις, με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Διακόσιες (200 ) 2μηνες συμβάσεις στο Δήμο Σερρών. Που αλλού

Ότι και αν λέει ο κ. Αγγελίδης δεν πείθει κανέναν, για τις αγαθές τάχα, προθέσεις του.


        Ακύρωση κάθε προσδοκίας των νέων δημοτών για νέο τοπικό ξεκίνημα.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν τόλμησε να αναπτύξει και να λειτουργήσει νέα όργανα διοίκησης και διαφάνειας στο Δήμο μας όπως:

            Εκτελεστική επιτροπή (Δήμαρχος – Αντιδήμαρχοι – Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων κατά περίπτωση)

            Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης (ανεξάρτητη αρχή στήριξης των δημοτών και ενίσχυσης της διαφάνειας)

            Χάρτα δικαιωμάτων – υποχρεώσεων δημότη (άρθρο 63 εδ. ζ Ν. 3852/2010)

            Οδηγός του δημότη στις υπηρεσίες (άρθρο 63 εδ. η Ν. 3852/2010)

Επικρατεί απόλυτη απογοήτευση στους Δημότες των οικισμών. Ούτε τα αναγκαία, τα απαραίτητα (φώς, νερό, καθαριότητα, οδοποιία κλπ). Κακή εξυπηρέτηση, θλίψη, τοπικές εντάσεις, εγκατάλειψη . Χάθηκε το κεκτημένο της ποιότητας της καθημερινότητας, των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

Δεν φταίει για όλα “ο Καλλικράτης”, όπως αρέσει στον κ. Αγγελίδη να επαναλαμβάνει, προκειμένου να κρυφτεί από τις δύσκολες καταστάσεις.

Αλλού βέβαια, όπως στο ΕΣΠΑ, κορδώνεται. (εύκολες και πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης από την πίεση χρόνου για απόρριψη).

Πρέπει  να διαλέξει όμως επιτέλους .

Η περίοδος (2011-2014) έχει δυσκολίες, έχει όμως και μεγάλες ευκαιρίες. Είναι για τους ικανούς, τους τολμηρούς, τους ευέλικτους.


        Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Αγγελίδης πριν γίνει δήμαρχος

Ενδιαφέρον  παρουσιάζει το τι έλεγε ο κ. Αγγελίδης στους προκατόχους του σε παρόμοιες λογοδοσίες .

Ειδικότερα  έλεγε στον κ. Βλάχο στις 1-2-2010 στα πεπραγμένα του 2008: «…Θα ήταν παράλογο και απολίτικο να έχει η δημοτική αρχή την απαίτηση να συμφωνούμε σε όλα τα ζητήματα μαζί της. Τότε δε θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν διαφορετικές παρατάξεις – συνδυασμοί.……»

«….Πιστεύουμε ότι κάθε δημοτική αρχή, προσπαθεί για το καλό του Δήμου. Κατά τη διάρκεια μιας δημαρχιακής θητείας, είναι βέβαιο, ότι πάντα κάποιο έργο παράγεται. Διότι ο Δήμος υποχρεωτικά διαχειρίζεται κάποια χρηματικά ποσά, από καθιερωμένες χρηματοδοτήσεις, (ΣΑΤΑ, Θησέας κ.λ.π.), που δίνει η πολιτεία για έργα σε όλους τους Δήμους. Μια δημοτική αρχή όμως κρίνεται από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας γι’ αυτά που υποσχέθηκε και γι’ αυτά που έπραξε. Κρίνεται για τη συνέπεια, την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητά της, την ικανότητα της να χειριστεί διάφορα δημοτικά ζητήματα, με σεβασμό στον πολίτη…».

«…Αν εξαιρέσουμε το μικρό υπόγειο πάρκινγκ 150 θέσεων, στο οπίσθιο τμήμα του τέως Νομαρχιακού μεγάρου, το οποίο προχωρά με μεγάλη καθυστέρηση, η δημοτική αρχή δεν υλοποίησε καμιά προεκλογική της υπόσχεση. Προκειμένου να καλύψει την απραξία της, θα προσπαθήσει να εμφανίσει ως επίτευγμα την κατεδάφιση του κτηρίου της δημοτικής αγοράς, ελπίζοντας μάταια όμως, ότι μπορεί να παραπλανήσει του Σερραίους δημότες. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η δημοτική αρχή, φεύγοντας από το Δήμο θα αφήσει μια αλάνα στη θέση του ακινήτου της δημοτικής αγοράς..…»

Στο δε κ. Μωυσιάδη (στις 14/12/2006 για τα πεπραγμένα του 2004) του έλεγε στην εξαμηνιαία συνέντευξή του : «……Για τα στρατόπεδα, εκφράζω την απορία μου, για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή, εδώ και δυόμισι χρόνια δίνει την εντύπωση στο Σερραϊκό λαό πώς παραχωρήθηκαν στο Δήμο, ενώ αυτό δεν αληθεύει. Το θέμα έχει ωριμάσει και πιστεύω ότι σύντομα τα στρατόπεδα θα περιέλθουν στο Δήμο…..»

Για την αξιοποίηση των ακινήτων της  Πλατείας Ελευθερίας και της Πλατείας Εμπορίου, δήλωνε τότε ο κ. Αγγελίδης, ότι «τα μεγάλα αυτά έργα, όποτε υλοποιηθούν, είναι έργα διαχρονικά και τέτοια διαχρονικά έργα δεν πρέπει να τα καπηλεύεται κανείς.»

Σήμερα  ο κ. Αγγελίδης συμφωνεί με τα παραπάνω ή ήταν στο πλαίσιο της «μίζερης» και σκληρής αντιπολίτευσης που ασκούσε διαχρονικά;


        Επί των 16 αξόνων που αναφέρθηκε, ο κ. δήμαρχος στην λογοδοσία του, επισημαίνουμε επιγραμματικά τα εξής :

    Το «δήθεν» νοικοκύρεμα των οικονομικών του νέου Δήμου Σερρών

Ακόμη δεν ξέρουμε τα πραγματικά χρέη του Δήμου ανά τομέα. Δεν παραλάβανε σωστά, για να έχουμε καθαρή εικόνα. Βρήκαν ταμείο 5.000.000 € από τον πρώην Δήμο Σερρών,. Πληρώσανε βέβαια απ’ αυτά, (όπως ήταν και οι εντολές του Υπουργείου,) και από νέα πρόσθετα έσοδα των πρώην ΟΤΑ.

Σπατάλες. Που είναι οι οικονομικές κλίμακες; π.χ. που είναι οι αποθήκες υλικών για οικονομία; Νέο δάνειο στις πλάτες των δημοτών. Καμιά αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας. Ούτε καν την κατέγραψε η δημοτική αρχή. Τα πρώην Δημαρχεία και άλλα κτήρια είναι αναξιοποίητα. Γιατί;

Σήμερα  λοιπόν και αφού καταρρέουν καθημερινά οι προεκλογικές κορώνες και τα επικοινωνιακά τρικ του κ. Αγγελίδη και της παράταξης του, εμφανίζονται σαν δημοτική αρχή και εισηγούνται τηνλήψη δανείου από τον δήμο Σερρών, ύψους 1.838.000,00 Ευρώ !!, προκειμένου να φορτωθεί και αυτό στην πλάτη των επόμενων «κορόιδων», ήτοι να χρεωθεί πάλι στον λογαριασμό των δημοτών του δήμου Σερρών.

Ο «δήθεν»  ισχυρισμός τους, περί πληρωμής της αγοράς και των παλιών χρεών, είναι παραπλανητικός, καθόσον η συντριπτική πλειοψηφία των σχετικών τιμολογίων που υπήρχαν στον σχετικό φάκελο της εισήγησης, για το εν λόγω ζήτημα, ήταν του έτους 2011, ήτοι για διάστημα που δήμαρχος Σερρών είναι ο κ. Αγγελίδης, με ότι συνεπάγεται αυτό .

Σημειώνουμε επίσης ότι κατά το δοκούν, άλλες φορές ο κ. Αγγελίδης και οι σύμβουλοι της παράταξης του, ομιλούν για νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου και κάποιες άλλες φορές ομιλούν, για στενότητα των οικονομικών του δήμου και μη ρευστότητα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ολοκληρωτική απουσία τους, από την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας ακόμη και της απλής καθημερινότητας.

Οι  αντιφάσεις τους αυτές, προφανώς φανερώνουν την παντελή έλλειψη σχεδίου, για την οικονομική εξυγίανση του δήμου .

Αφού υποτίθεται ότι νοικοκύρεψαν τα οικονομικά του δήμου, γιατί απαιτείται η λήψη δανείου για την εξόφληση οφειλών;

Για ποιο λόγο θέλουν να επιβαρύνουν πάλι, με νέο δάνειο και νέα καταβολή δόσεων, τον δήμο Σερρών, αφού τα οικονομικά του, σύμφωνα με κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, νοικοκυρεύτηκαν;

Πότε  λοιπόν έλεγε την αλήθεια ο  κ. Αγγελίδης;

Για ποιο νοικοκύρεμα ομιλεί λοιπόν ο  κ. Αγγελίδης όταν η σημερινή δημοτική αρχή δεν έπραξε το πλέον απλό, για την οικονομία, π.χ. τη σύνδεση σχολικών μονάδων και αθλητικών χώρων (Ειδικό Σχολείο, Κλειστό Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο κ.λ.π.) με φυσικό αέριο. Μια φθηνή ενέργεια, φιλική προς το περιβάλλον .

    Η «δήθεν» τόνωση της τοπικής οικονομίας

Μηδέν . Που είναι έστω το κεκτημένο της προσπάθειας στον Τουρισμό;

    Η καθημερινότητα

Ελλειμματικός προγραμματισμός. Σπασμωδική παρέμβαση πάντοτε εκ των υστέρων.

Εγκατάλειψη των γειτονιών της πόλης (δρόμοι, ΚΑΠΗ, πάρκα, αγροτική οδοποιία κλπ). Κλείσιμο των ΚΕΠ της ανατολικής πόλης. Ζητήσαμε από την δημοτική αρχή, να μην το πράξει . Επιπλέον ζητήσαμε από την δημοτική αρχή, να δημιουργήσει και άλλα παραρτήματα περιφερειακά για την εξυπηρέτηση του δημότη. Τέτοιες υπηρεσίες “μιας στάσης” χρειάζεται ο νέος μεγάλος Δήμος μας .

Έχει  αφεθεί η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, των χωριών του δήμου, μας στο «έλεος του Θεού» και στο φιλότιμο των κατοίκων.

Ολοκληρωτική  απουσία της δημοτικής αρχής από τις τοπικές κοινότητες .

Εθιμοτυπικές  επισκέψεις, προεκλογικού χαρακτήρα, δεν λύνουν τα προβλήματα κ. Αγγελίδη.

    Η καθαριότητα

Τα  λέγαμε στο κ. Αγγελίδη για το ΧΥΤΑ Σερρών. Δικαιωθήκαμε απόλυτα. Τώρα ανακάλυψε την ανακύκλωση. Λέγαμε στον κ. δήμαρχο να πάρει τα 5.000.000 € από την κ. Τζάκρη για εξυγίανση του χώρου στο Μετόχι, για απορριμματοφόρα και κάδους είναι ευκαιρία. Δεν ήθελε να καταλάβει. Τώρα «βολεύεται» με τους λίγους κάδους από ένα μικρό πρόγραμμα και βέβαια με τα δικά μας χρήματα για τη συμπλήρωση των αναγκών. Κρίμα. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για βελτίωση του τομέα, καθώς και για οικονομία. Αυτοδιαχείριση του είπαμε στο ΧΥΤΑ. Αυτός ήθελε στο χώρο του Μετοχίου εργολάβο!

Αναγκάστηκε βέβαια στη συνέχεια να τον “διώξει” γιατί δεν του έβγαινε η  παραμονή από την οικονομική επιτροπή.

Η πόλη «βρωμάει» δυστυχώς κ. Αγγελίδη .

Έτσι  λένε οι πολίτες . Ακούστε τους, επιτέλους .

    Το ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης για τους πραγματικά οικονομικά αδυνάτους δημότες

Στην  αλληλεγγύη είμαστε όλοι μαζί. Προχωρήστε . Ο καιρός το απαιτεί.

    Η «δήθεν» ίδρυση γραφείου γεωργικής ενημέρωσης

Υπάρχει; Που παρουσιάστηκε; Ούτε στις διανομές των αγροτικών προϊόντων, ήταν παρών.

    Η «δήθεν» ενίσχυση όλων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που επιτελούνται σε όλο το νέο Δήμο Σερρών

ΚΕΔΗΣ: Ποιο είναι άραγε το πραγματικό άνοιγμα στα οικονομικά; Πως λειτουργεί; Γιατί δε δίνονται στοιχεία και απαντήσεις; Όλοι πια ξέρουν.

    Αποχετευτικό δίκτυο σε όλο το νέο Δήμο Σερρών

Πριν  την αποχέτευση, υπάρχει η ύδρευση. Έκανε κάτι η δημοτική αρχή για την ύδρευση των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας; Έκανε ελέγχους στο νερό τους το 2011; Το έλεγξε με χημικές αναλύσεις ως όφειλε; Σοβαρή παράλειψη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Και το κόστος του; Μας είπε ο κ. Αγγελίδης ότι η ΔΕΥΑΣ είχε κέρδος 1.200.000 €. Για ποιο λόγο συνέχισε τις αυξήσεις και ακολουθεί την παλιά τιμολογιακή πολιτική. Του είπαμε να μειώσει τα τιμολόγια του νερού από 20 έως 30 %. διότι άλλαξε το κόστος της λειτουργίας του όπως μισθοδοσία υπαλλήλων και το ποσοστό συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Μη σπαταλάτε κ. Αγγελίδη το κέρδος της ΔΕΥΑΣ σε επιλογές που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, όπως περιοδικά, δημοσιεύσεις κλπ.

    Εξωραϊσμός του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης με πεζοδρομήσεις και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων

Κακή  αξιοποίηση από την σημερινή δημοτική αρχή ενταγμένης μελέτης που ήθελε βέβαια βελτίωση. Διεκπεραίωση χωρίς υπευθυνότητα και φαντασία. Αστοχίες και προβλήματα παντού. Δίκαια τα παράπονα των Δημοτών

    Η «δήθεν» αξιοποίηση του Αγ. Ιωάννη

Ουδεμία αξιοποίηση υπήρξε. Το επικοινωνιακό  πυροτέχνημα, της δημοτικής αρχής, του φωτισμού της λίμνης και η μίσθωση του εκεί αναψυκτηρίου (με χαμηλότατο όμως μίσθωμα) δεν αποτελεί σαφώς αξιοποίηση. Είναι το λιγότερο για τον Αη Γιάννη.

Φυσικά  η δημοτική αρχή ουδόλως αξιοποίησε και τα τριάντα στρέμματα δημοτικής  έκτασης, όπως υποσχόταν προεκλογικά.

    Ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας

Καμιά πρόβλεψη. Εγκατάλειψη της προεκλογικής υπόσχεσης.

     Μεταστέγαση του σημερινού δημαρχείου στο κτίριο της Νομαρχίας

Πλήρης  αποτυχία της δημοτικής αρχής και σ’ αυτό το ζήτημα . Επιχείρησε στην αρχή της θητείας του ο κ. Αγγελίδης, να «παίξει» επικοινωνιακά με αυτό το θέμα, αλλά αντιλήφθηκε ότι δεν του «βγαίνει» και το εγκατέλειψε άρον άρον .

    Στρατόπεδα

Επιμελώς  κρύβει η δημοτική αρχή, ποιός και πόσο θα πληρώσει για τα έργα υποδομής στα 45 στρέμματα πολεοδομημένης γης εντός του στρατοπέδου “Εμ. Παππά”. Στα 45 στρέμματα που θα πολεοδομηθούν συμπεριλαμβάνονται και οι κοινόχρηστοι χώροι όπως π.χ. πλατείες, δρόμοι κ.λ.π.;

Να  δοθεί στους Σερραίους το «συμβόλαιο».

Τρεις (3) φορές σύσσωμη η αντιπολίτευση έσωσε τμήματα της γής και υποχρέωσε την δημοτική αρχή να προβεί σε νέα πρόταση στο Υπουργείο. Εσείς κ. δήμαρχε πάντα βιαστικός για τη “δόξα” της υπογραφής.

    Κεντρικό πάρκο, αναψυκτήρια

Μας επαναλαμβάνει συνεχώς ο κ. Αγγελίδης για τα έσοδα των αναψυκτηρίων. Δεν μας αναφέρει όμως τόσο σε μας όσο και στους Σερραίους πολίτες επιτέλους αυτό το ποσό. Πόσα έσοδα αποκόμισε ο δήμος από την ενοικίαση των αναψυκτηρίων; Το μόνο “κέρδος” μέχρι στιγμής είναι ο τίτλος που εξασφάλισε. “Ο Δήμαρχος των αναψυκτηρίων”.


        Πάντα κάποιος άλλος φταίει κ. Δήμαρχε;

Προεκλογικά ο κ. Αγγελίδης και η παράταξη του υποσχόταν τα πάντα, ξέροντας βέβαια την αλήθεια. Εκμεταλλεύτηκε το φιλότιμο των συνδημοτών μας και την καλή τους πίστη. Σήμερα τους μαλώνει; Γιατί; Τους υποσχέθηκε ένα νέο Δήμο, ισχυρό, ελκυστικό, κοντά στο δημότη. Δήμο πρωταγωνιστή και όχι ουραγό. Θυμάται άραγε; Χάθηκε στην αυταρέσκειά του, στην έπαρση της εξουσίας. Πάντα κάποιος άλλος φταίει.

Έφτασε  στο σημείο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, να αποκαλέσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ανεπαρκείς και άχρηστους.

Δεν φτάνουν τα ελάχιστα στους Σερραίους. Πάντα η γλώσσα προδίδει τον χαρακτήρα. Δεν ταιριάζει στο θεσμό όμως.

Τώρα  που έγινε δήμαρχος ο κ. Αγγελίδης εξακολουθεί η κοινωνία να έχει τις ίδιες ανάγκες. Ίσως κάποτε, ήταν πολύ σκληρός, με τους προκατόχους του. Τώρα δεν ανέχεται ούτε την ύπαρξή της αντιπολίτευσης.

Θυμώνει, όταν αναφέρονται παραλείψεις του. Όταν αποκαλύπτουμε ότι πάσχει ο τρόπος διοίκησής του, περνάει σε προσωπική επίθεση. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει αδυναμία και ενοχές.

Η μείωση του αντιπάλου, δε δημιουργεί μέγεθος, αυτομάτως, σε μας.

Ο θεσμός θέλει συνεχή προσπάθεια.

Η άποψή  μας για το πρώτο και (δεύτερο) έτος της σημερινής δημοτικής  αρχής, είναι απόλυτα καθαρή και ειλικρινής, απαλλαγμένη από μεμψιμοιρία και τάσεις μηδενισμού.

Είναι η ξεκάθαρη αποτύπωση της πραγματικότητας.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο έφερε νέες απαιτήσεις, δημιούργησε νέες προσδοκίες.

Νέες  αρμοδιότητες για την εξυπηρέτηση του Δημότη, περισσότερη τοπική δημοκρατία.

Η πολιτική μας κριτική είναι πάνω στις αποφάσεις, την αποτελεσματικότητα, τη συσχέτιση  με το χθες και τα πραγματικά προβλήματα, τις αντικειμενικές δυνατότητες, τις οποίες όλοι ξέραμε ακόμη από το 2010.

Τον θεσμικό μας ρόλο δεν τον εγκαταλείπουμε. Θα ελέγχουμε την δημοτική αρχή για το καλό των Σερραίων δημοτών. Σίγουρα ο Δήμος μπορούσε να προχωρήσει καλύτερα. Το ξέρουμε όλοι.

Το λίγο, δεν γίνεται πολύ. Είναι λίγο κ. Δήμαρχε.

Σε κάθε περίπτωση η “Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης” εγγυάται για το μέλλον, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο. Δήμο κοντά στον πολίτη.

Διαβάστε επίσης:


swa

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 347 επισκέπτες