xyty palaiokastrou

Έως την Τρίτη 4/9 μπορούν οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους στον ΧΥΤΑ Σερρών έως ότου δηλαδή εκδοθεί άδεια για τη λειτουργία του ΧΥΤ Παλαιοκάστρου. Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δηλώνει ότι δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερη παράταση καθώς δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
«Εμείς μπορούμε να επιτρέψουμε να ρίξουν τα σκουπίδια τους οι Δήμοι στο ΧΥΤΑ Σερρών ως την Τρίτη το μεσημέρι. Δεν γίνεται παραπάνω γιατί αφενός χρειάζεται απόφαση δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου δεν επαρκεί ο ΧΥΤΑ για κάτι τέτοιο καθώς δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Πιστεύω, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως ο κ. Μωυσιάδης θα υπογράψει την άδεια λειτουργίας», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.


Ο Δήμαρχος Εμμ. Παπά Βαγγέλης Καλαθάς κατηγόρησε τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη ότι θα υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος αν τελικά δεν υπογράψει για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας για το ΧΥΤ Παλαιοκάστρου. «Αν δεν υπογράψει ο Αντιπεριφερειάρχης πράττει παράβαση καθήκοντος. Ακόμη μία φορά το διοικητικό συμβούλιο ήταν μια παλινωδία. Έγινε συζήτηση για το τίποτα. Το θέμα είναι περιβαλλοντικό και ο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου πρέπει να λειτουργήσει», σημείωσε ο Δήμαρχος Εμμ. Παπά.  Από την πλευρά του ο κ. Μωυσιάδης απάντησε ότι θα υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος αν υπογράψει χωρίς πρώτα να υπάρξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Λύση θα υπάρξει είτε έτσι είτε αλλιώς. Δεν μπορούν πολίτες να μαζεύουν τα σκουπίδια οτους. Εγώ για να υπογράψω πρέπει πρώτα να δω αν από κάθε πλευρά είναι σύννομο κάτι τέτοιο αλλιώς θα κατηγορηθώ για παράβαση καθήκοντος αν υπογράψω. Χρειάζομαι λίγες ημέρες για να δω όλα τα έγγραφα από όλες τις υπηρεσίες και να τελειώσει το θέμα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί αν τελικά μπορεί ή όχι να εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ηράκλειας Νίκος Μουρατίδης τόνισε ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας γεγονός που τονίστηκε πολλάκις κατά το παρελθόν από τον ίδιο και τον δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη χωρίς ωστόσο να ληφθεί υπόψη και πρόσθεσε: «Πρέπει νε βρεθεί άλλη λύση ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τα απορρίμματα. Η άδεια δεν μπορεί να βγει γιατί δεν πληροί  τις προϋποθέσεις το έργο».

Διαβάστε επίσης: