formula1

Βασίλης Καλαιτζίδης: «Πολύ ακριβή για την τσέπη μας η κουλτούρα της F1»
Την χρηματοδότηση πίστας για την διεξαγωγή του πιο δημοφιλούς αγώνα ταχύτητας στον Πειραιά αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Όνειρο ήταν και πάει όπως όλα δείχνουν οι επιδιωξεις  Σερραίων παραγόντων και της τοπικής κοινωνίας για λειτουργική αναβάθμιση του αυτοκινητοδρομίου Σερρών . Αν και το αυτοκινητοδρόμιο κατασκευαστικά απέχει πολύ λίγο από τα στάνταρ ποιότητας που θέτει η διοργανώτρια αρχή, η πολιτεία για ακόμη μία φορά προτίμησε  το επιχειρηματικό σχέδιο για την κατασκευή μίας εκ νέου πίστας, ενέργεια που αναμένεται να κοστίσει αρκετά.

  Η ελληνική Κυβέρνηση δια μέσω του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Τζαβάρα  στηρίζει το project «DielpisFormula1» για την κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας, στον Πειραιά.  «Σ' αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Το ζήτημα πάντως βρίσκει θετική τη διοργανώτρια αρχή που αναμένεται να εξετάσει λεπτομερώς το επενδυτικό σχέδιο.  

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την στήριξη του εν λόγου project που αναμένεται να κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις αρκετών πολιτών και φίλων των σπόρ που αν και επιθυμούν την λειτουργιά μίας τέτοιου είδους πίστας στην Ελλάδα ωστόσο διαφωνούν με το κόστος κατασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα τα οφέλη για την περιοχή που θα φιλοξενήσει τους αγώνες θα είναι σημαντικά, καθώς θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα προσελκύσει συναφές επενδύσεις, θα καταγραφεί αύξηση του τουρισμού  και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό με θετικό πρόσημο.

Ωστόσο την άποψη του, πως τα έξοδα θα είναι μεγαλύτερα τα κέρδη εξέφρασε ο υπεύθυνος του αυτοκινητοδρομίου Σερρών κ. Βασίλης Καλαιτζίδης: « Πιστεύω πως η κουλτούρα της F1 είναι πολύ ακριβή για την τσέπη μας. Τα δικαιώματα για την διεξαγωγή των αγώνων και τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στην παρούσα στιγμή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε προτάσεις για την δημιουργία πίστας F1 στην χώρα, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν σχέδια για τέτοιου είδους υποδομή στην Πάτρα με το έργο να εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει. Ακόμα και το σχέδιο της Δραπετσόνας προχωρήσει δεν θα είναι βιώσιμο, καθώς θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες της διοργάνωσης. Στην Κωνσταντινούπολη παραδείγματος χάριν υπήρξε μία τέτοια πίστα που όμως έβαλε λουκέτο λόγω των εξόδων της. Πλέον όλοι οι διοργανωτές και φίλοι των αγώνων ταχύτητας από την Τουρκία έρχονται στις Σέρρες για να παρακολουθήσουν».

Παράλληλα ο κ. Καλαιτζίδης έκανε αναφορά στις εργασίες που λαμβάνουν μέρος στο αυτοκινητοδρόμιο: «Οι εργασίες συντήρησης στον χώρο εξελίσσονται κανονικά και πιο συγκεκριμένα στην ασφαλτόστρωση αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον μήνα».

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: