serreslife

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Αναστασιάδη.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Αναστασιάδη για τη Δημοτική Αγορά των Σερρών. Όπως είναι γνωστό, η προσφυγή του κ. Αναστασιάδη υπεβλήθη στο ΣτΕ και στρεφόταν κατά της κατεδάφισης του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. Τελικά, το ανώτατο δικαστικό όργανο απεφάνθη αρνητικά, γεγονός που προκάλεσε ευφορία στη δημοτική Αρχή. Η απόφαση είναι οριστική και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίηση και άφησε παράλληλα αιχμές κατά του κ. Αναστασιάδη, λέγοντας ότι “οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από το σερραϊκό λαό για την ταλαιπωρία στην οποία τον υπέβαλε επί έξι μήνες”.


Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Αντ. Αναστασιάδη
Ξεκινούν ξανά τα έργα στη Δημοτική Αγορά των Σερρών

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή ένστασης του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Αναστασιάδη, κατά της κατεδάφισης του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε οριστικά την απόρριψη την ένστασης κι αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνεται περιθώριο προσφυγής σε άλλο δικαστικό όργανο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
serreslife

“Νίκησε το καλό”

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της απόφασης του ΣτΕ έγινε δεκτή με χαμόγελα από τη δημοτική Αρχή των Σερρών. Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης τόνισε ότι για τη δημοτική Αρχή η έκβαση ήταν αναμενόμενη. “Περιμέναμε να νικήσει το καλό και το δίκαιο”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τον κ. Αναστασιάδη: “Οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον σερραϊκό λαό για την ταλαιπωρία στην οποία τον υπέβαλε επί έξι μήνες”.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες είχαν σταματήσει με την προσφυγή του κ. Αναστασιάδη, προ εξαμήνου. Έκτοτε, η πλατεία Εμπορίου παρουσιάζει μια εικόνα πολύ χειρότερη από αυτήν που προβλέπει το τελικό σχέδιο ανάπλασης.
Οι καταγγελίες κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής ήταν σύνηθες φαινόμενο, καθώς τα ημιτελή έργα εγκυμονούσαν κινδύνους. Ταυτόχρονα, ήταν πολύ συχνές οι επισημάνσεις ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελούσε εστία μόλυνσης με στάσιμα νερά, ακόμη και αρουραίους.
Πέραν αυτών, η καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών παρέτεινε το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε ένα από τα πλέον κεντρικά οδικά σημεία της πόλης, από το οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα.

Η απόφαση

Η αρνητική απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή του κ. Αναστασιάδη μπορεί να ήταν αναμενόμενη για τη δημοτική Αρχή, αυτό όμως δεν ισχύει για τον χρόνο έκδοσής της. Συνήθως περνούν μήνες, όμνως αυτή τη φορά η διαδικασία τηρήθηκε πολύ γρήγορα, σχεδόν αστραπιαία, όπως σχολιάζεται.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, “στην περίπτωση της δημοτικής αγοράς, οι δικαστές πείσθηκαν άμεσα για το μέγεθος του προβλήματος”.

Και τώρα, πλατεία

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερρών, η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών, το συντομότερο δυνατό. “Είναι θέμα ημερών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.
Στον συγκεκριμένο χώρο, ο σχεδιασμός των εργασιών προβλέπει τη δημιουργία μιας πλατείας μεγαλύτερης από την υπάρχουσα κατά δύο στρέμματα. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα είναι ένα ακόμη βήμα – ίσως το πλέον σημαντικό – στην κατεύθυνση της αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης.
Ιστορικά, να αναφέρουμε ότι το υπάρχον κτίριο της Δημοτικής Αγοράς είχε θεμελιωθεί το 1965 επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδρέου και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1968, οπότε και δόθηκε σε χρήση προς τους ενοικιαστές. Πάντως, στο συγκεκριμένο χώρο προϋπήρχε κτίριο που λειτουργούσε ως στεγασμένη αγορά.

Διαβάστε επίσης: