kapi xorta«Μας έχουν ξεχάσει» ομολογούν με αγανάκτηση οι ηλικιωμένοι θαμώνες του καταστήματος.

Σε εγρήγορση η υπηρεσία Πρασίνου για τον περιορισμό της βλάστησης εν όψει Καλοκαιριού.

Την αγανάκτησή τους για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο προαύλιος χώρος του Β΄ ΚΑΠΗ Σερρών εκφράζουν οι ηλικιωμένοι θαμώνες του οι οποίοι καταγγέλλουν πως η ανάπτυξη των χόρτων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την υγεία τους, καθώς στην πυκνή βλάστηση μπορούν να βρουν καταφύγιο φίδια και βλαβερά έντομα. Παράλληλα η ατημέλητη εικόνα που παρουσιάζει η αυλή δεν είναι ότι καλύτερο για τους ανθρώπους της Γ’ ηλικίας οι οποίοι επισκέπτονται τον χώρο για να κάνουν την βόλτα τους ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.


Σύμφωνα με τους ηλικιωμένους αν και ανέφεραν την κατάσταση στον Δήμο αλλά και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Γιώργο Δούκα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στον χώρο, ενώ την ίδια στιγμή κανονικά πραγματοποιήθηκε το κούρεμα του πρασίνου στο διπλανό προαύλιο που ανήκει στο ορφανοτροφείο. «Νιώθουμε παραμελιμένοι μας ζώνουν τα χόρτα και ο κ. Δούκας δεν είναι πουθενά παρά το κάλεσμα μας. Μας έχουν εγκαταλείψει και σε λίγο θα γεμίσουμε φίδια, το Α’ ΚΑΠΗ όπως φαίνεται δέχεται προνομιακότερη μεταχείριση», δήλωσε ο κ. Δημήτρης θαμώνας του Β’ ΚΑΠΗ.

Οι ηλικιωμένοι ζητούν τον άμεσο καθαρισμό του χώρου πριν το καλοκαίρι οπότε και η ανάπτυξη των αγριόχορτων θα αυξηθεί, καταντώντας την πρόσβαση στον χώρο του Β’ ΚΑΠΗ  δύσκολη.

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκεται η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα όπως αυτό στο Β ΚΑΠΗ. Τα συνεργεία του Δήμου έχουν ήδη αρχίσει τον καθαρισμό των νησίδων στους δρόμους αλλά και των χώρων πρασίνου στο κέντρο της Πόλης προκειμένου να αποφευχθούν απρόοπτες επισκέψεις, όπως αυτή στην οδό Εμ. Ανδρόνικού, όπου καταστηματάρχες και περαστικοί είδαν έντρομοι μία μικρή Οχιά να κόβει βόλτες στην οδό. Το δηλητηριώδες ζώο θανατώθηκε από γενναίο περίοικο, ενώ ευτυχώς κανείς δεν έπαθε τίποτα.        


Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: