deyas ktirioΑπό το πρωί της Τρίτης συνεργεία της ΔΕΥΑΣ προσπαθούσαν να διορθώσουν τη μεγάλη βλάβη.

Χωρίς νερό έμειναν την Τρίτη για πολλές ώρες , οι δημότες των Σερρών, καθώς το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε μεταφορικό αγωγό αποδείχθηκε αρκετά σοβαρό. Σύμφωνα με τον κ. Θόδωρο Αραμπατζή, υπήρχε μία ιδιαιτερότητα, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αγωγοί φυσικού αερίου, τηλεθέρμανσης, αλλά και οπτικές ίνες κι έπρεπε να γίνουν οι παρεμβάσεις με πολύ μεγάλη προσοχή. ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, πρόσθεσε πως ναι μεν υπάρχει η ετοιμότητα από πλευράς επιχείρησης, αλλά επειδή σημειώθηκε τα ξημερώματα η συγκεκριμένη βλάβη, ήταν αδύνατο να παρέμβουν άμεσα τα συνεργεία. Ο ίδιος υπογράμμισε πως μόνο στην πόλη των Σερρών υπάρχουν 340 χιλιόμετρα αγωγοί ύδρευσης και κατ’ επέκταση οι συγκεκριμένοι αγωγοί είναι υπό πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα. Ο συγκεκριμένος αγωγός δεν είναι παλαιός, αλλά δέχεται αρκετά μεγάλη πίεση.

Μεγάλη βλάβη σε μεταφορικό αγωγό
Χωρίς νερό οι Σερραίοι

Στέρεψαν την Τρίτη οι… βρύσες των Σερραίων δημοτών, για πολλές ώρες. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης των Σερρών έμεινε χωρίς νερό από τα ξημερώματα της Τρίτης και μέχρι το μεσημέρι.  Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών Θόδωρος Αραμπατζής, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα σε μεταφορικό αγωγό και συγκεκριμένα επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και η βλάβη είχε μεγάλη έκταση, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγωγού. Το πρόβλημα εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης και από νωρίς το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΣ εργαζόταν πυρετωδώς προκειμένου να αποκατασταθεί, κάτι που τελικά επετεύχθη περίπου στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Σύμφωνα με τον κ. Θόδωρο Αραμπατζή, υπήρχε μία ιδιαιτερότητα, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν αγωγοί φυσικού αερίου, τηλεθέρμανσης, αλλά και οπτικές ίνες κι έπρεπε να γίνουν οι παρεμβάσεις με πολύ μεγάλη προσοχή.
“Παρόλα αυτά η βλάβη αποκαταστάθηκε. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα πλέον και θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους για την κατανόησή τους. Σίγουρα υπέστησαν μία ταλαιπωρία για αρκετές ώρες  κι όχι μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι επαγγελματίες και γενικά οι επιχειρήσεις. Είναι κάποιες καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε,” επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, ο οποίος πρόσθεσε πως ναι μεν υπάρχει η ετοιμότητα από πλευράς επιχείρησης, αλλά επειδή σημειώθηκε τα ξημερώματα η συγκεκριμένη βλάβη, ήταν αδύνατο να παρέμβουν άμεσα τα συνεργεία. Ο ίδιος υπογράμμισε πως μόνο στην πόλη των Σερρών υπάρχουν 340 χιλιόμετρα αγωγοί ύδρευσης και κατ’ επέκταση οι συγκεκριμένοι αγωγοί είναι υπό πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα. Ο συγκεκριμένος αγωγός δεν είναι παλαιός, αλλά δέχεται αρκετά μεγάλη πίεση.
“Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ετοιμότητα, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάναμε την παρέμβαση, κλείσαμε κάποιες κεντρικές βάνες, γι’ αυτό και δεν υπήρχε νερό και με το φως της ημέρας ξεκινήσαμε την παρέμβαση,” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.
Στον επίτροπο οι αποζημιώσεις των αργιών και της Κυριακής
Εντωμεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις για τις Κυριακές και τις αργίες που εργάσθηκαν, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θόδωρος Αραμπατζής διευκρίνισε πως δεν αρνείται η επιχείρηση να τα πληρώσει, αλλά πως υπάρχει ζήτημα με τον επίτροπο, από τον οποίο περιμένουν το “πράσινο φως” για την καταβολή των χρημάτων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2012, ο διοικητικός έλεγχος ανήκει στον επίτροπο.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 352 επισκέπτες