anaplaseis odon

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων κεντρικών οδών, οι οποίες σηματοδοτούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη και παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία της πόλης των Σερρών.

Το εν λόγω έργο, για την υλοποίηση του οποίου έχουν εγκριθεί 5.550.000 ευρώ αφορά τους άξονες Βασιλέως Βασιλείου-Εθνικής Αντίστασης, Μεγ. Αλεξάνδρου, Αν. Θράκης-πεζόδρομο Τικοπούλου, Λεωνίδα Παπαπαύλου, Κωνσταντινουπόλεως, 20ης Σεπτεμβρίου, Ανδριανουπόλεως, τον πεζόδρομο Βουρλών και μία πάροδο-πεζόδρομο στο ΟΠ 215α.

Η αρχή αυτού του μεγάλου έργου-προγράμματος που θα αλλάξει το μέλλον της πόλης πραγματοποιήθηκε από την οδό 20ης Σεπτεμβρίου, χθες Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος της πόλης των Σερρών, αλλά και η ταυτόχρονη σύνδεση του κέντρου με τα αξιόλογα φυσικά στοιχεία της πόλης (Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων).

Σημειώνεται ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, όχι μόνο από αισθητικής άποψης αλλά και των λειτουργικών χαρακτηριστικών της.

Το ιστορικό κι εμπορικό κέντρο καθίσταται πλέον πιο ελκυστικό για όλους, κυρίως για τους τουρίστες και τους επισκέπτες κάθε είδους.

Το αστικό πράσινο-με την παράλληλη αξιοποίηση και των πρώην στρατοπέδων-ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και, το σημαντικότερο δημιουργούνται ενιαίες λωρίδες πρασίνου κατά μήκος των οδών, προσφέροντας έτσι στους μόνιμους κατοίκους, ιδιοκτήτες καταστημάτων και διερχόμενους κατάλληλο μικροκλίμα και συνθήκες άνεσης.

Είναι φανερό ότι το σπουδαίο αυτό έργο θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του σερραϊκού λαού, καθώς αφορά τον κύριο αστικό ιστό της πόλης, στον οποίο συγκεντρώνεται καθημερινά ο κύριος όγκος πεζών και οχημάτων.

Τέλος, το σημαντικότερο αποτέλεσμα της ανάπλασης αυτής είναι η συνολική αισθητική αναβάθμιση της πόλης των Σερρών που θα αντικατοπτρίζει και τον σύγχρονο χαρακτήρα της.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Διαβάστε επίσης: