nipiagogeia«Λουκέτο» στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Σοκαρισμένοι οι γονείς, ενημερώθηκαν για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Εργατικής Εστίας.

Μόνο με δύο λέξεις μπορεί να περιγραφεί η απόφαση για κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Εργατικής Εστίας, αλλά και η απόφαση για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Ντροπή και αίσχος! Τη στιγμή που άλλοι Οργανισμοί που υπάρχουν μόνο στα… χαρτιά, με ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους με ανύπαρκτο αντικείμενο εργασίας, ζουν και… βασιλεύουν, Οργανισμοί που αποδεδειγμένα είναι χρήσιμοι, βάζουν «λουκέτο». Η κατάσταση είναι απερίγραπτη και εξοργιστική και έχει προκαλέσει σοκ στις τάξεις των συνδικαλιστών, αλλά και των δικαιούχων.

Το… συμμάζεμα του κράτους ξεκινά από εντελώς λάθος βάση και στο «βωμό» αυτό θυσιάζονται και Οργανισμοί που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο.
Συνδικαλιστές και δικαιούχοι είναι έξω φρενών και απόλυτα δικαιολογημένα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη και με μια αιφνιδιαστική απόφαση εν μία νυκτί, γράφεται το τέλος εποχής για δύο Οργανισμούς, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

Σοκαρισμένοι οι γονείς, ειδοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι, πως έπρεπε να πάρουν τα παιδιά τους από τον παιδικό σταθμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και να φροντίσουν από σήμερα που θα τα πάνε, καθώς με μία αιφνιδιαστική απόφαση που ελήφθη μόλις προχθές, από σήμερα μπαίνει «λουκέτο» στον παιδικό σταθμό. Με δάκρυα στα μάτια, οι γονείς πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους και φυσικά δεν ξέρουν πλέον που να τα πάνε, εν μέσω της σχολικής περιόδου. Η απόφαση για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Οργή, απόγνωση κι απελπισία. Αυτοί είναι οι «οδηγοί» των γονέων πλέον, που είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά. Ήδη ανάρτησαν πανό, με το σύνθημα «όχι στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών του ΟΕΕ». Το κτίριο είναι ένα κτίριο «κόσμημα» και φιλοξενεί 66 παιδιά, που από σήμερα θα μείνουν στο… δρόμο.
Το ίδιο σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι, όμως, ήταν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του παιδικού σταθμού, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που άκουσαν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της υπεύθυνης του παιδικού σταθμού Βίκυς Τέρση:
«Ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα, χάνονται όλα. Χάνονται οι δουλειές μας, οι γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό που ζούμε εδώ δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Αναρωτιόμαστε όλοι αν αυτό που ζούμε είναι αλήθεια ή εφιάλτης. Ο βρεφονηπιακός σταθμός της εργατικής εστίας αποτελούσε πρότυπο σταθμό. Τι θα κάνουν τώρα οι γονείς; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: