xmas_ethimaΤο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Συναυλίες, κάλαντα, εκθέσεις, παραστάσεις, παραμύθια, γιορτές.

Ποικίλο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα ως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει  η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και την Αντιδημαρχεία Παιδείας. Με επίκεντρο την πλατεία Ελευθερίας, αλλά και τις γειτονιές της πόλης των Σερρών θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

*12-23 / 12 : - Παρουσίαση εκθεμάτων με θέμα «Πρωτούγεννα» της διακοσμήτριας Ελένης Ζαχαροπούλου στον εκθεσιακό χώρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

*16 – 21 / 12 :   Έκθεση του Μουσείου Μακεδονικής Τέχνης από το Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α  Σερρών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ» καθημερινά, το πρωί 10.00 με 13.00 και το απόγευμα 18.00 με 22.00΄.

*16 / 12 : Συμμετοχή της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.  στην τελετή έναρξης του Δέντρου της Αγάπης, στην Πλατεία Ελευθερίας με παρουσία των Φιλαρμονικών Σερρών και Σκουτάρεως, μπαλόνια και φαναράκια των ευχών.

*17 / 12 : - «Το δέντρο των ευχών». Οι ηθοποιοί της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών υποδέχονται τα παιδιά για να κρεμάσουν όλοι μαζί τις ευχές τους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στηθεί έξω από το Δημοτικό θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ», στον πεζόδρομο της Π. Κωστοπούλου, στις 12  το  μεσημέρι.
- Παιδική θεατρική παράσταση «Κάπτεν Χουκ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στην οργάνωση  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στις 7 το απόγευμα.

*17-18 / 12 : Συμμετοχή του εικαστικού εργαστηρίου «ΑΡΤΙΟ» της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στις εκδηλώσεις του Δέντρου της Αγάπης.

*21 / 12 : - Χριστουγεννιάτικες γιορτές στα ΚΔΑΠ Ομόνοιας και  Σφαγείων για τα παιδιά των ΚΔΑΠ., στις 6 το απόγευμα.
- Συναυλία  της χορωδίας «Ιωάσαφ Διονυσιάτης» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ώρα 8μ.μ.

*22 / 12 : -  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τα ΚΑΑΜΕΑ και το Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών, στις 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»
-  Τα παιδιά των Σχολών Χορού της Κ.Ε.ΔΗ.Σ , Fuette και Aerobic dance center θα χορέψουν στην Πλ. Ελευθερίας, στις 1.30 το μεσημέρι.
*22 έως 31 / 12  bazzaar παραδοσιακών προϊόντων από τους : Κρητική Αδελφότητα «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»,  Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαιώνα,  Εργαστήρι Λαογραφικών μελετών « Ο ΠΥΡΡΟΣ»  Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Κ. Καμήλας και το Σύλλογο Καρκινοπαθών της πόλης μας στην Πλ. Ελευθερίας.
- Στήσιμο χριστουγεννιάτικων δέντρων – κατασκευών των σχολείων σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι «ΑΡΤΙΟ» της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε γειτονιές των Σερρών

*23 / 12 :
-  Τα παιδιά των Σχολών Χορού Bolero της Μαρίνας Σβέτλοβα, της Ναταλί Κανελλίδου και της Αναστασίας Μπρέγκου  θα χορέψουν στην Πλ. Ελευθερίας, στις 1.30 το μεσημέρι.
- Παραδοσιακά κάλαντα από τη Θρακική Εστία Σερρών στους πεζόδρομους της πόλης
- Συναυλία από το νεανικό μουσικό σχήμα “SPLASH” θα παίξει για τους σερραίους, στον πεζόδρομο της Π. Τσαλδάρη στις 12 το μεσημέρι.
- Αφήγηση παραμυθιών από τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο χώρο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στις 12 το μεσημέρι.
- Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Σκουτάρεως στις 6μ.μ.

*24 / 12 :
- Από τις 11 το πρωί, ξυλοπόδαροι, κλόουν και ξωτικά στην Πλ. Ελευθερίας  θα διασκεδάσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια με μπαλόνια και κορδέλες και θα προσφέρουν ζαχαρωτά στα παιδιά. Παράλληλα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.   θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που θα είναι εκεί, να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα ημερολόγια τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν στους ηλικιωμένους του προγράμματος.
- Παραδοσιακά κάλαντα από χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Σερρών στους πεζόδρομους της πόλης.
- Κάλαντα από τις Φιλαρμονικές  του Δήμου Σερρών και Σκουτάρεως καθώς και παραδοσιακά κάλαντα  από  τις  χορωδίες  της  Ευξείνου Λέσχης  Σερρών, του Εργαστηρίου Λαογραφικών μελετών « Ο ΠΥΡΡΟΣ», Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Κ. Καμήλας,  και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης Σερρών  , στους επισήμους, στην Πλ. Ελευθερίας και στους πεζόδρομους της πόλης.

*28 / 12 :
- Μουσική από το 17μελές μουσικό σχήμα «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» στους πεζόδρομους της πόλης μας, στις 12 το μεσημέρι.
- Συναυλία από το σχήμα «TRIO ZALAS» στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ», ώρα 9μ.μ.

*29 / 12 :
- Από τις 11 το πρωί, ξυλοπόδαροι, κλόουν και ξωτικά στην Πλ. Ελευθερίας  θα διασκεδάσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια με μπαλόνια και κορδέλες και θα προσφέρουν ζαχαρωτά στα παιδιά.
- Παιδική παράσταση «Αγησίλαος» του Δημήτρη Μπασλάμ, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»., στις 6 το απόγευμα.

*30 / 12 :
- Τα χάλκινα της Γουμένισσας  θα παίξουν στους πεζόδρομους της πόλης για τους Σερραίους κατά τη διάρκεια του πρωινού.
- Αφήγηση παραμυθιών από τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο χώρο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στις 12 το μεσημέρι.

*31 / 12 :
- Κάλαντα από τις Φιλαρμονικές Σερρών και Σκουτάρεως καθώς και παραδοσιακά κάλαντα από τους συλλόγους : Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, Κρητική Αδελφότητα «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» και Πολιτιστικος – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κ. Καμήλας, στους επισήμους, στην Πλ. Ελευθερίας και στους πεζόδρομους της πόλης
- Μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, σουβλάκι και κρασί για όλους τους Σερραίους, το μεσημέρι, στην Πλ. Ελευθερίας.


22, 23, 27, 28, 29 και 30 / 12 :
- Η εταιρία ΠΙΤΣΑ «FUN» θα προσφέρει πίτσα στους παραβρισκόμενους,  κάθε μέρα από τις 12.00΄έως τις 14.00΄, στην Πλ. Ελευθερίας.


ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ. ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε επίσης: