xmas_plateia_eleutheriasΜειωμένος ο αριθμός των στολισμένων διαμερισμάτων λόγω κρίσης.

Μια Χριστουγεννιάτικη ευχή θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σύντομα οι περαστικοί που θα επισκέπτονται τον πεζόδρομο Κρονίου για τα ψώνια τους ή την καθημερινή βόλτα τους. Ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του στολισμού της πόλης εν όψει των εορτών θα τοποθετηθεί δέντρο στο οποίο οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί ή εορταστική κάρτα τις ευχές τους για τις γιορτές ή το νέο έτος και να τις κρεμάσουν στο δέντρο, μοιράζοντας έτσι τις ελπίδες, τις ιδέες ή τις ανησυχίες τους για την εποχή.


Παράλληλα οι υπάλληλοι του Δήμου Σερρών εργάζονται πυρετωδώς για την άμεση διακόσμηση και φωτοστολισμό κεντρικών σημείων αλλά και κοινόχρηστων χώρων της πόλης. Πολύχρωμα λαμπιόνια και συνθέσεις από φωτοσωλήνες φωτίζουν κάθε νύχτα εκτός από τους δρόμους και τις ψυχές μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να ξεχάσουμε έστω και για λίγο τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που διανύουμε.

Την τιμητική της για ακόμη μια χρονιά θα έχει η πλατεία Ελευθερίας, ήδη από χτες η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε έξι ξύλινα παραδοσιακά σπιτάκια, δημιουργώντας ένα μίνι Χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο θα φιλοξενήσουν Χριστουγεννιάτικες δράσεις όπως ζωγραφική, επίσκεψη στο σπίτι του Αι Βασίλη και δημιουργία πάζλ.


Εκτός από τις Σέρρες ένα μικρό χωριό έχει στηθεί και στην κεντρική πλατεία των Κάτω Ποροίων, όπου στις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 12.00 μ.μ. έως τις 19.00 μ.μ. οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τις εορτές, δοκιμάζοντας παραδοσιακά γλυκά, αλλά και να λάβουν δώρα από τον αγαπημένο Άγιο των Εορτών.

Ωστόσο όσον αφορά τους πολίτες μειώθηκαν φέτος οι στολισμοί μονοκατοικιών  και διαμερισμάτων κι αυτό ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης αφού τα έξοδα δεν είναι λίγα αν αναλογιστεί κανείς πως χρειάζονται ουκ ολίγα διακοσμητικά όπως λαμπιόνια στολίδια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που να προσθέτουν μια πινελιά  χριστουγεννιάτικη.

Μια βόλτα στην πόλη των Σερρών έφτασε για να διαπιστώσουμε πως φέτος οι στολισμοί είναι λιγότεροι τουλάχιστον μέχρι και τώρα. Πάντως δεν έλειψαν και όλοι αυτοί που κλασσικά όπως εξάλλου επιτάσσει η παράδοση στόλισαν και φέτος τα σπίτια τους  βάζοντας στην άκρη έστω για μερικές μόνο ημέρες το γκρίζο των ημερών και όποιες αρνητικές σκέψεις, γεμίζοντας με φως την καθημερινότητά τους.   


Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: