fotiadis_mmeΣκληρή απάντηση στον Πέτρο Αγγελίδη για τους δέκα μήνες «Καλλικράτη» στο Δήμο Σερρών.

Πριν ακόμη κλείσει χρόνο στη διακυβέρνηση του Δήμου Σερρών η παράταξη του Δήμαρχου Πέτρου Αγγελίδη, δόθηκε από τον ίδιο συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, για το «πλούσιο» έργο-υλοποίηση 16 προεκλογικών τους προτεραιοτήτων. Μία συνέντευξη που το περιεχόμενό της εκθέτει τον Δήμαρχο, γιατί αυτό είναι γεμάτο από διαστρέβλωση της πραγματικότητας που ζουν και παρατηρούν οι Σερραίοι δημότες.
Από την αρχή της θητείας, η δημαρχιακή αρχή ,φάνηκε ανέτοιμη και κατώτερη των προσδοκιών. Έδειξε αλαζονεία, παλινωδίες και υποτίμηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ενώ η διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων  χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή γεγονότα και ανεπάρκεια.
Στα έργα προχώρησε χωρίς σχέδιο αντάξιο του Δήμου Σερρών. Υποβάθμισε την ποιότητα ζωής  και το περιβάλλον (αστικού, ημιαστικού, αγροτικού) του ενιαίου δήμου. Στον απολογισμό τους ο Δήμαρχος «βαφτίζει» ως έργα της μέχρι τώρα δράσης της δημοτικής αρχής όπως, την υποβολή προτάσεων για έργα 30 εκατομμυρίων στο μέλλον, την προαναγγελία αστικών αναπλάσεων ,την επαναδημοπράτηση παλαιών έργων, τη στείρωση 500 αδέσποτων ζώων, την βιαστική απόφαση για στρατόπεδα, τις 140.000 ευρώ για μελέτη αποκομιδής απορριμμάτων. Τελευταίο έργο: νέος αντιδήμαρχος στις 15-11-11 (προαναγγελθέν δώρο του δημάρχου σε ονομαστική εορτή συμβούλου του) με αποκλειστικότητα το πράσινο, μπαίνοντας στο χειμώνα.
Γαλαντόμος  ο δήμαρχος  με την μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΣ. Από τα 500 τ.μ και τις 55.000 το χρόνο ενοίκιο στην ανακατασκευή 3.500 τ.μ. του Ορφανοτροφείου με  κόστος μόλις μερικά εκατομμύρια ευρώ.  Ενώ, πέρα από το τοκοχρεολύσιο ,η ετήσια συντήρηση μόνο θα κοστίζει όσο περίπου το σημερινό ενοίκιο. Γιατί τα ανταποδοτικά έσοδα των δημοτών να σπαταλούνται με τέτοιο τρόπο; Αντί να προχωρήσουν σε μειώσεις των τελών των δημοτών, η  λήψη δανείου αργά ή γρήγορα θα αυξήσει το κόστος του νερού και της αποχέτευσης. Γαλαντόμος και με τα στρατόπεδα. Αλλάζει την προεκλογική θέση του, βιάζεται να κλείσει το θέμα και δίνει λευκή επιταγή για το ύψος των έργων υποδομής, προς το υπουργείο εθνικής άμυνας «δίχως αιδώ», το αποκαλεί «υλοποίηση μίας από τις 16 προεκλογικές του θέσεις».
Τέλος, η πλέον πολυέξοδη δημοτική αρχή, πρέπει να καταλάβει επιτελούς, σε ποια εποχή διοικεί. Ελπίζουμε και την καλούμε σε αλλαγή στάσης, εγκατάλειψη λογικών του παρελθόντος ,που έφεραν τον τόπο στη σημερινή κατάσταση. Αξιοποίηση κάθε ευρώ του Σερραίου δημότη. Περισσότερη δουλειά, <<νοικοκυριό>> -οικονομία και οργάνωση ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του δημότη (όπου υπάρχουν τεράστια περιθώρια). Χωρίς χρεώσεις ,ειρωνείες, θεατρινισμούς, προσωπικές επιθέσεις και υποτιμήσεις, όταν προκύπτει η προχειρότητα και η ανεπάρκεια της ,σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή.

Διαβάστε επίσης: