agelidis_mmeΣε Ανοικτή επιστολή-Πρόσκληση του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδηγια συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών αναφέρονται τα παρακάτω:

Αγαπητή συνδημότισσα, Αγαπητέ συνδημότη,

Το 2013 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής.

Το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονόςαποτελείευκαιρία και αφορμή, τόσο γιαεπανασύνδεσή μας με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της, όσο και για την ανάγκη αναστοχασμού πάνω στην πορεία του τόπου μας και τις προοπτικές του.

Ο Δήμος Σερρών θα γιορτάσει την επέτειο αυτή με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στην οργάνωση του οποίου θα συμμετέχουν ενεργά το σύνολο των φορέων της Σερραϊκής κοινωνίας.

Έχω την τιμή στην σημαντική, άλλα και κρίσιμη αυτή περίοδο να εκπροσωπώ, με εντολή τωνπολιτών, την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σερρών.

Με την ευθύνη αυτή πήρα την πρωτοβουλία ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους φορείς, άλλα και τους συμπολίτες μας που ζουν εδώ ή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ώστε από κοινού να διαμορφώσουμε αυτό το πρόγραμμα.

Πιστεύω ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων μας δίνει την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε, όχι μόνο για να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε, άλλα και για να αξιολογήσουμε το παρόν, να οραματιστούμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενεών που πρέπει να συνεχίσουν την πλούσια παράδοση μας από καλύτερη θέση.

Θέλουμε να υποδεχθούμε το 2013 πανέτοιμοι με ένα πρόγραμμα αντάξιο της επετείου που θα καλύπτει θεματικά όλες τις ιστορικές περιόδους, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα αναδεικνύει το πολιτιστικό μας απόθεμα, τον σύγχρονο πολιτισμό , τις νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον.

Με μια φράση θα έλεγα ότι επιχειρούμε να δούμε συνολικά ¨ τα Σέρρας της ιστορίας και του μέλλοντος¨.

Η επικοινωνία μου μαζί σας αποτελεί πρόσκληση για συμμετοχή στο διάλογο, για συνεισφορά με ιδέες και προτάσεις στο περιεχόμενο του προγράμματος.

H προσωρινή Οργανωτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου μας και η Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε για τη συγκέντρωση και επεξεργασία των προτάσεων, εργάζονται συστηματικά και δέχονται προτάσεις από τον κάθε συμπολίτη μας που θα ήθελε να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή.

Καλώ όλους όσους επιθυμούν να πάρουν ενεργά μέρος στην διαδικασία προγραμματισμού και προετοιμασίας των εκδηλώσεων της ιστορικής επετείου, να το κάνουν άμεσα δηλώνοντας το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην γραμματεία της ομάδας εργασίας.

Αξιοποιούμε την ευκαιρία της επετείου ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, αξιολογώντας και πάλι τις πραγματικές μας δυνατότητες, θέτοντας ως προτεραιότητα το χρέος απέναντι στο μέλλον της πόλης και της περιοχής, απέναντι στις νέες γενιές που μπορούν να αγαπήσουν καλύτερα τον τόπο και την ιστορία του αν αυτός είναι φιλόξενος, ανθρώπινος, πολιτισμένος.

Είμαι σίγουρος ότι το 2013 θα γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης κάτω από καλύτερες συνθήκες για την πατρίδα μας, την οικονομία μας, τον Δήμο και την τοπική μας κοινωνία. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ανάδειξη των γνώσεων, των δεξιοτήτων, της φαντασίας, της δημιουργικότητας και παραγωγικότητας όλων των ζωντανών δυνάμεων του λαού μας.

Τα Σέρρας της ιστορίας και του μέλλοντος ας μπουν μπροστά στην προσπάθεια αυτή, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Είναι ο ιδανικός τρόπος, αυτός που ταιριάζει για να τιμήσουμε την ιστορία μας, την απελευθέρωση, όλους όσους αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν γι’ αυτή.

Πέτρος Αγγελίδης, Δήμαρχος Σερρών

Διαβάστε επίσης: