nomarxia_serronΕρίζουν για το κτίριο.

Τη στιγμή που η χώρα κλονίζεται επικίνδυνα, οι άρχοντες του νομού Σερρών «μαλώνουν» για το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Συνεχίζουν να ερίζουν για το κτίριο της τέως Νομαρχίας, Δήμος Σερρών και Περιφερειακή Ενότητα. Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης τραβά στα… άκρα την υπόθεση, στέλνοντας εξώδικο στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, ζητώντας να του παραχωρηθούν οι χώροι που όρισε με απόφασή της η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Τη στιγμή που η χώρα «φλέγεται» και κλονίζεται επικίνδυνα, οι αιρετοί του νομού μας, περί άλλων τυρβάζουν. Η κόντρα των δύο πλευρών αρχίζει και παίρνει διαστάσεις, που δεν συνάδουν με την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε.

Συνεχίζεται η κόντρα Δήμου Σερρών και Αντιπεριφερειάρχη για το κτίριο.
Εξώδικο έστειλε ο Π. Αγγελίδης στο Γ. Μωυσιάδη.

Στα… χέρια του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, έφτασε χθες το πρωί, το εξώδικο που του έστειλε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ζητώντας την παραχώρηση χώρων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της τέως Νομαρχίας. Το εξώδικο βασίζεται στην απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία, για οκτώ μήνες παραχωρούνται στο Δήμο Σερρών οι ισόγειοι χώροι, για χρήση.
Τη στιγμή που η χώρα «φλέγεται» και κλονίζεται επικίνδυνα, οι αιρετοί του νομού μας, περί άλλων τυρβάζουν. Η κόντρα των δύο πλευρών αρχίζει και παίρνει διαστάσεις, που δεν συνάδουν με την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε.
Φυσικά, οι αντιδράσεις ήρθαν πρώτα και κύρια από τους Σερραίους περιφερειακούς συμβούλους.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μπασδάνης τόνισε αρχικά πως ενώ τα προβλήματα που υπάρχουν και στο Δήμο Σερρών και στην Περιφέρεια είναι τεράστια, ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως, είναι φοβερό και τραγικό να ασχολούμαστε με εξώδικα.
«Εκτός αυτού, θεωρώ πως είναι ντροπή, οι άρχοντες μιας περιοχής, εντός του νομού, να συνεννοούνται με εξώδικα. Νομίζω πως δεν ταιριάζει καθόλου με τα πολιτικά ήθη του τόπου μας. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Είμαστε υπέρ της συνεννόησης και υπέρ της συνεργασίας και το δείξαμε από την πρώτη στιγμή. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του,» επεσήμανε ο κ. Αθανάσιος Μπασδάνης, ο οποίος εξέφρασε και την απορία, γιατί ενώ ο Δήμος Σερρών στέλνει εξώδικο προς την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, δεν στέλνει εξώδικο και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, καθώς στο ισόγειο υπάρχουν και δικές της υπηρεσίες, ενώ ο ίδιος αναρωτήθηκε:
«Πως γίνεται αυτή η επιλογή; Ανάλογα με τα χρώματα και τα κόμματα;».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Σερρών Νίκου Σφελινιώτη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως όλο αυτό που γίνεται είναι για το «θέα Αθήναι», ενώ τόνισε με έμφαση πως η αλαζονεία προηγείται της πτώσης.
«Η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστραφεί κι εμείς ασχολούμαστε με τα κτίρια. Είναι ανάξιο λόγου να ασχολούμαστε με τερτίπια,» δήλωσε ο κ. Νίκος Σφελινιώτης.
Ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών Ηλίας Γκότσης, εξέφρασε τη θλίψη του γι’ αυτό που γίνεται και πρόσθεσε:
«Δύο κορυφαίοι θεσμοί φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να το κάνουν μόνο μέσα από εξώδικα. Όταν, λοιπόν, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για απλά πράγματα, είναι δυνατόν να λύσουν προβλήματα του Δήμου και κατ’ επέκταση και του νομού;».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: