fotiadis-kalathasΜία «μάχη» διαφορετική από τις άλλες φαίνεται να… διεξάγεται τον τελευταίο καιρό στους «κόλπους» της παράταξης του Νομάρχη Σερρών Στέφανου Φωτιάδη. Δύο άνδρες μετράνε τις… δυνάμεις τους, υπολογίζοντας σαφώς τον «ξενοδόχο». Για να γίνουμε πιο σαφείς, οι κ.κ. Στέφανος Φωτιάδης και Βαγγέλης Καλαθάς, είναι με το «βλέμμα» πλέον στραμμένο στο Δήμο Σερρών, αλλά και στις δύο πλευρές υπάρχει έντονος προβληματισμός, εξαιτίας φυσικά του «Καλλικράτη» κι αυτός είναι που στην προκειμένη περίπτωση παίζει το «ρόλο» του… ξενοδόχου. Αν και μέχρι πριν από μερικές ημέρες εμφανιζόταν και οι δύο με άλλο… αέρα και δήλωναν σαν έτοιμοι από καιρό για την υποψηφιότητά τους για το Δήμο Σερρών, οι δυσκολίες που εμφανίζονται στη δημιουργία και λειτουργία του «Καλλικράτη», προκαλούν πραγματικό «πονοκέφαλο».

Αν και ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει κατηγορηματικά στο συνάδελφο Κώστα Μπούμπα, πως δεν θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Σερρών, ωστόσο οι προτεραιότητές του και οι στόχοι του- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- φαίνεται πως έχουν αλλάξει και έχει επιστρέψει στο αρχικό του «σχέδιο». Οι δυσαρέσκειες που έχουν εκφρασθεί από μερίδα νομαρχιακών συμβούλων για τις επιλογές του, αλλά και το γεγονός πως όρισε αντινομάρχες την τελευταία χρονιά που είτε δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για το Δήμο Σερρών (βλέπετε περίπτωση Β. Χρυσανθίδη), είτε δεν «ανήκουν» στο Δήμο Σερρών, αλλά σε άλλους Δήμους. Είναι, λοιπόν, ένα ερώτημα, ποιους από τους νομαρχιακούς συμβούλους θα έχει στο πλευρό του ο κ. Στέφανος Φωτιάδης αν επιχειρήσει κάθοδο στο Δήμο Σερρών;
Ο πρώην αντινομάρχης Βαγγέλης Καλαθάς, από την πλευρά του, είναι γνωστό πως εδώ και καιρό βολιδοσκοπεί την κατάσταση και δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Σερρών. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που φαίνεται να αντάλλαξαν Βαγγέλης Καλαθάς και Δημήτρης Μπαλαξής, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, με τον τελευταίο να προτρέπει τον πρώην αντινομάρχη να κατέβει, διασφαλίζοντας μάλιστα και τη δική του κάθοδο στο πλευρό του Βαγγέλη Καλαθά. Η αυθεντικότητα του συγκεκριμένου διαλόγου εξετάζεται μέχρι σήμερα.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, υπάρχει και η περίπτωση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων», με δυναμική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά πράγματα, που ήδη προσεγγίζει νομαρχιακούς συμβούλους για να ενταχθούν στο δυναμικό της.
Τα σχέδια των δύο ανδρών, πάντως, θα προχωρήσουν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και οι προϋποθέσεις αυτές θα εξαρτηθούν αποκλειστικά και μόνο από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 182 επισκέπτες