Υπογράφηκε το πρωί της Παρασκευής (25/08/2023) από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Πέτρο Καμελίδη η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Δήμο Σερρών», ένα έργο προϋπολογισμού 2.240.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το φυσικό του αντικείμενο περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις, που αφορούν τόσο σε ασφαλτοστρώσεις όσο σε άλλες πολύ σημαντικές εργασίες, όπως διαγραμμίσεις, έξυπνες διαβάσεις, σημάνσεις και άλλα.

«Πιο συγκεκριμένα, στο έργο προβλέπεται να υπάρξουν εργασίες ασφαλτόστρωσης και οδοστρωσίας στον οδικό άξονα Σερρών-Μητρουσίου. Στην ουσία πρόκειται για ολική ασφαλτόστρωση στον τάπητα σε μήκος περίπου 5,5 χλμ σε ένα σημείο στο οποίο υπάρχουν πράγματι εκτεταμένες φθορές στο οδόστρωμα και σε έναν δρόμο, ο οποίος εξυπηρετεί όλες σχεδόν τις κοινότητες του πρώην Δήμου Καπετάν Μητρούση και άρα υπάρχει αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Βασικό τμήμα του συγκεκριμένου έργου για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας αποτελεί η τοποθέτηση 51 έξυπνων διαβάσεων σε κεντρικές (κι όχι μόνο) οδικές αρτηρίες της πόλης των Σερρών. «Αυτές οι διαβάσεις θα είναι φωτεινές, ευδιάκριτες, θα έχουν φωτοκύτταρο, θα ενημερώνουν και θα βοηθούν σημαντικά τους πεζούς να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο. Ασφαλώς, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην οδική ασφάλεια στους χώρους πέριξ των σχολείων και των παιδικών σταθμών, με στόχο την προστασία των μαθητών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Πέτρος Καμελίδης τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου βάσει και της συμβατικής υποχρέωσης είναι οκτώ(8) μήνες και ότι τα συνεργεία της εταιρείας θα εργαστούν παράλληλα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και το έργο θα παραδοθεί σε σύντομο χρόνο προς όφελος των οδηγών και των πεζών του Δήμου Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έργο περιλαμβάνεται επίσης και η αναβάθμιση των φωτεινών σηματοδοτών με νέους φανούς LED. Δηλαδή, πρόκειται να αντικατασταθούν όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι συντηρούνται από το Δήμο Σερρών, από παλιάς τεχνολογίας που είναι σήμερα με νέας τεχνολογίας, οι οποίοι θα διαθέτουν φωτεινές πηγές LED.

«Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελούν βασικό στόχο της δικής μας δημοτικής αρχής. Οι παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει όλα αυτά τα χρόνια είναι απαραίτητες για την αναβάθμιση του οδικού περιβάλλοντος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και παράλληλα ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Έργων, Γιώργο Νυκτοπάτη για την ουσιαστική συνδρομή του στην επίτευξη του εν λόγω έργου.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: