Μας ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Χρυσάφης (γεμάτος κομπασμό ομολογουμένως όπως μας έχει συνηθίσει) το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη ενέκρινε την από 24/04/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η απ’ ευθείας ανάθεση της μελέτης στατικής επάρκειας του Γηπέδου του Πανσερραϊκού. Για την ιστορία, και επειδή ο κ. Χρυσάφης προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα ότι στη ΝΟΜΙΜΗ αυτή απόφαση μειοψήφησα, προσπαθώντας να φέρω προεκλογικά προσκόμματα στην δική του «αγνή» προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο, η μόνη αλήθεια είναι ότι στη συνεδρίαση αυτή απουσίαζα, οπότε και δεν πήρα μέρος στην ψηφοφορία.

Στηλίτευσα με ανακοίνωσή μου τις βιαστικές και πρόχειρες διαδικασίες που επιλέγονται -με κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν τα έργα πριν τον Αύγουστο- διαδικασίες στις οποίες καταλήγουμε λόγω των αλλεπάλληλων και αναιτιολόγητων καθυστερήσεων στη διαχείριση του κονδυλίου του 1.000.000,00 € από τον κ. Χρυσάφη.

Προφανώς αυτό ενόχλησε. Εξάλλου ο κ. Χρυσάφης έχει αποδείξει πως στην πράξη ενοχλείται από την παραμικρή κριτική, αν και στη θεωρία μας έχει εξηγήσει πολλές φορές πόσο υποτίθεται ότι θέλει το διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση. Για την ιστορία λοιπόν απόφαση στην οποία όντως είχα μειοψηφήσει ήταν η από 12/04/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση της ίδιας απ’ ευθείας ανάθεσης της στατικής μελέτης του Γηπέδου, καθώς είχα διαφωνήσει με την αιτιολόγηση του κατεπείγοντος, η οποία απόφαση όντως κρίθηκε ως μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη. Αυτά για την ιστορία.

Προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Χρυσάφης προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον μοναδικό «φανατικό» οπαδό του Πανσερραϊκού, που «νοιάζεται για την ολοκλήρωση των έργων» του Γηπέδου, ενώ όσοι διαφωνούμε με τους χειρισμούς του κατά τα λεγόμενά του «προσπαθούμε να σαμποτάρουμε την προσπάθεια που γίνεται». Η εικόνα όμως αυτή είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, και αυτό αποδεικνύεται με μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της χρηματοδότησης, που αποδεικνύει περίτρανα ποιος εν τέλει «σαμποτάρει» αυτή την προσπάθεια.

Η ανακοίνωση της χρηματοδότησης και η εκταμίευση του 1.000.000,00 € έγινε στις 24/10/2021, το ποσό κατατμήθηκε σε 4 κομμάτια και ο πρώτος διαγωνισμός προκηρύχθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2022. Από επιλογή του Δημάρχου, αγνοήθηκε η έρευνα αγοράς και η μελέτη που είχαν ήδη στα χέρια τους οι υπεύθυνοι του Πανσερραϊκού για την αντικατάσταση των φθαρμένων καθισμάτων, ώστε να κερδηθεί και χρήμα και χρόνος. Ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των φωτιστικών που προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 κηρύχθηκε άγονος, λόγω άστοχου σχεδιασμού.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εργασίες που επρόκειτο να γίνουν, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν ο έλεγχος της στατικότητας του κτιρίου, αλλά έφτασε Αύγουστος του 2022 για να ανατεθεί ο έλεγχος (με απ’ ευθείας ανάθεση πάντα για να μην ξεχνιόμαστε) σε κάποια εταιρεία. Η εταιρεία αυτή παραδίδει το πόρισμά της το Δεκέμβριο του 2022, φτάνουμε όμως τον Απρίλιο του 2023 για να αναθέσουμε πλέον στην ίδια εταιρεία την ομολογουμένως πανάκριβη μελέτη στατικής επάρκειας του Γηπέδου, με απ’ ευθείας πλέον ανάθεση γιατί το θέμα έχει «καταλήξει» να είναι «κατ’ επείγον».

Ως «όψιμος» οπαδός του Πανσερραϊκού λοιπόν ο κ. Χρυσάφης κομπάζει γιατί κατάφερε- 1,5 χρόνο μετά την λήψη της χρηματοδότησης- να κάνει επιτέλους μια ακόμη απ’ ευθείας ανάθεση της τάξεως των 230.000,00 € για την μελέτη στατικής επάρκειας του Γηπέδου. Κάτι που θα έπρεπε και θα μπορούσε με σωστό σχεδιασμό και ορθή διαχείριση να είχε γίνει εδώ και καιρό. Αυτό είναι όντως μεγάλη επιτυχία!

Η διαφαινόμενη άνοδος του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λίγκ είναι ένα γεγονός που χαροποιεί κάθε Σερραίο δημότη, και όχι μόνο τον κ. Χρυσάφη. Αδιαμφισβήτητα η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων και αγώνων στην πόλη μας μόνο καλό είναι για τον τόπο μας και οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε γι’ αυτό. Όμως η προχειρότητα, η έλλειψη σχεδιασμού και η ανεπαρκής διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων που επιδεικνύει η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την «όψιμη» αγάπη του κ. Χρυσάφη για τον Πανσερραϊκό. Την ανεπάρκεια αυτή στηλιτεύουμε με τις παρατηρήσεις και τις παρεμβάσεις μας, και όχι την ανάγκη να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες στο Γήπεδο. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να «χάσει ο κ. Χρυσάφης», τέτοιες κοντόφθαλμες λογικές μακριά από μας…..

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσει η πόλη και ο Δήμος μας.

Βαρβάρα Μητλιάγκα
Υποψ. Δήμαρχος Σερρών

Επικεφαλής δημοτικής κίνησης ΕΝ.ΤΟ.Σ.
(Ενωτική ΤΟπική Συμφωνία για το Δήμο Σερρών)


Διαβάστε επίσης : Χρυσάφης: Ραντεβού στη Super League στο ανακαινισμένο και ασφαλές Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

Διαβάστε επίσης: