Νέα δυναμική αποκτά το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά όσον αφορά  στις συνθήκες ασφάλειας και εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αλλά και στη  διεύρυνση των δράσεών του με δυνατότητα χρήσης και λειτουργίας του όλο το χρόνο και όχι μόνο τη χειμερινή περίοδο.

Δημοπρατήθηκε η εγκατάσταση του νέου αναβατήρα στο πλαίσιο της πράξης «Εκσυγχρονισμός Χ.Κ. Λαϊλιά στο πλαίσιο ενίσχυσης των ειδικών μορφών τουρισμού, στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση του φυσικού αποθέματός της ΠΕ Σερρών», με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , με φορέα υλοποίησης το Δήμο Σερρών.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα για το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά και δημιουργούνται πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης στο μεγάλο θέρετρο των Σερρών» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Χατζόπουλος.

Ο νέος αναβατήρας έχει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 900 ατόμων ανά ώρα, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επισκεπτών, η οποία σύμφωνα με τον Χατζόπουλο, μέσω των δράσεων που δρομολογούνται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο θα εξασφαλίζουν την επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: