Την ημέρα κήρυξης της Επανάστασης εναντίον των Οθωμανών στη Χαλκιδική από τον Σερραίο ήρωα Εμμανουήλ Παππά τίμησε για πρώτη φορά σήμερα ο Δήμος Σερρών σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για την καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας.

«Σαν σήμερα το 1821 στις Καρυές του Αγίου Όρους ο Εμμανουήλ Παπάς κήρυξε την επανάσταση κατά των Οθωμανών και αναγορεύτηκε «Αρχηγός και Προστάτης της Μακεδονίας».

Ως Δήμος Σερρών αποστείλαμε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την καθιέρωση με Προεδρικό Διάταγμα της 17ης Μαΐου ως δημόσιας Εορτής τοπικής σημασίας για τον Δήμο Σερρών, ενώ επιδιώκουμε η ημερομηνία αυτή να καθιερωθεί ως δημόσια εορτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι μία ακόμη πρωτοβουλία που αναλάβαμε προκειμένου να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Σερραίο ήρωα Εμμανουήλ Παπά που έδωσε τα πάντα, την περιουσία του, την οικογένεια του, την ίδια του τη ζωή για την ελευθερία μας χωρίς κανένα αντάλλαγμα», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά στη σχετική πρόσκληση που τους απηυθύναμε πολλοί Δήμοι και πιστεύω ότι θα συνταχθούν μαζί μας και πολλοί άλλοι για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο.

Συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη ιστορική δικαίωση».

Στις 10.30 πμ τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ το πρακτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθιέρωση της Τοπικής Εορτής αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειο Κατιρτζόγλου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά στην Πλατεία Ελευθερίας. Μεταξύ άλλων, στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, ο Συνταγματάρχης – Διοικητής 10ου Συντάγματος Πεζικού, Αντιστράτηγος Χρήστος Σγουρομάλλης, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαξής, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλικαρίδης, ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών Αντιπύραρχος Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών Αντιπρόεδρος Αντισυνταγματάρχης ε.α. Αλέξανδρος Καδέμογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου και η Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εμμανουήλ Παπάς» Εύα Πιένκος Ματάκου.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 280 επισκέπτες