Αρχές Δεκέμβρη, περίοδος προσμονής, ψυχολογικής και σωματικής εγρήγορσης, πνευματικής και ψυχικής προετοιμασίας, έρχονται τα Χριστούγεννα. Αυτή η περίοδος λένε πως χαρίζει την αξία στις γιορτινές ημέρες, αυτή η προσμονή, το προεόρτιο κλίμα αλλάζει τη διάθεση, πολλές φορές και τις συμπεριφορές.

Στον Δήμο μας αποφασίστηκε να δαπανήσει η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 260.000€ για την «Πολιτεία» των Ευχών», ποσό διπλάσιο από τη μεγαλύτερη έως τώρα δαπάνη ενώ άλλο ένα αρκετά μεγάλο πόσο ψηφίστηκε στον Δήμο για προμήθεια Χριστουγεννιάτικου Υλικού.
Είχα προτείνει έγκαιρα και αιτιολογημένα, με Δ.Τ στις 8 Νοεμβρίου 2021, τον μετασχηματισμό των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δαπανών. Αν και προγραμματίζονται αρκετά σε εκείνη την κατεύθυνση δυστυχώς διαπιστώνεται μια ΤΡΑΓΙΚΗ καθυστέρηση στην εκτέλεση.
Έτσι χάθηκε το 1ο από τα δύο Σαββατοκύριακα με τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά χωρίς να γίνει τίποτε. Εξαίρεση το Santa Run που και αυτό εντάχθηκε την τελευταία στιγμή, στην 1η μελέτη δεν υπήρχε και που εάν κάποιος κατέβαινε στην αγορά την Κυριακή μετά τις 12:30 το μεσημέρι, δύσκολα θα αντιλαμβάνονταν τι προηγήθηκε.
Το 1ο ανοιχτό Σαββατοκύριακο με το κέντρο μουντό, χωρίς καν μουσικές κα μελωδίες από ηχητικές εγκαταστάσεις. Δε χρειάζονται πολλά για να «θερμάνεις» το κλίμα, να αλλάξεις λίγο τη διάθεση, που περισσότερο από ποτέ τόσο ανάγκη έχουμε.
14 Δεκεμβρίου και η δυτική είσοδος και η κεντρική οδός Βενιζέλου ακόμη χωρίς Χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Το ίδιο και η Ερμού.
Η κεντρική πλατεία, στο άγαλμα του Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά, ένα εργοτάξιο για το παγοδρόμιο που «δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες» μας προλάβαν και καθυστερούν, θα στρώσουν όμως και θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Το καρουζέλ τοποθετημένο σε λάθος χώρο γενικότερα και ειδικότερα, τα είπαν και τα έγραψαν πολλοί…
Στη φωτεινή Χριστουγεννιάτικη «Δορυλαίου» των τελευταίων ετών, ένα δέντρο μόνο του. Στις γειτονιές και τα μικρά πάρκα;;; Στα χωριά;;;
Στην κανονιστική της «Πολιτείας των Ευχών» προσδιορίζεται, διάρκεια 14 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. 300.000€ και πλέον δεν είναι για 20 ημέρες!!! Το κλίμα το χρειαζόμαστε πολύ πιο πριν και το έχουμε ανάγκη για να μας θρέψει πολύ περισσότερο.
Κι όμως και μεγάλη και πλούσια παρακαταθήκη από εξοπλισμό έχετε αποθηκευμένο. Και πολλά χρήματα υπάρχουν ψηφισμένα στη διάθεση σας. Και συγκατάθεση είχατε. Και χρόνο είχατε.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ δεν είχατε, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.
Και αργήσατε πάλι και τρέχετε, μα ο χρόνος δε σταματά εκτός και αν υιοθετείτε και εδώ την άποψη πως την έννοια του χρόνου ο καθένας την προσδιορίζει ατομικά.
Γνωρίζω πως στο τέλος θα γίνουν όλα και πλούσια και πολλά, αλλοίμονο «λεφτά υπάρχουν» και είναι πολλά, μόνο που έπρεπε τουλάχιστον να ήταν έτοιμα. Ήσασταν υποχρεωμένοι, το χρωστάτε σε αυτόν τον κόσμο, που πασχίζει να βγει μέσα από απώλειες και δοκιμασίες, μέσα από δυσκολίες και τεράστια προβλήματα. Κάποτε η σκληρή αλήθεια κρύβονταν πίσω και έξω από την «Πλατεία», το εμπορικό κέντρο και την «Κωνσταντίνου Καραμανλή», σήμερα φαίνεται και εκεί.
Δωδεκαήμερο το λένε και στη Χριστιανική παράδοση ορίζεται πάντα τη χρονική περίοδο των δώδεκα ημερών από τα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου) μέχρι και την παραμονή των Θεοφανίων (5 Ιανουαρίου). Κοιτάξτε του χρόνου να το προλάβετε από νωρίς…

Με τιμή
Βασίλης Τερζής

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 444 επισκέπτες