Μεθοδικά και με ταχείς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή Σερρών του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη αλλά και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο προχωρούν με σύστημα και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση εμβληματικών έργων, που αφήνουν ανεξίτηλη σφραγίδα στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου μας.

Στο Δημοτικό Μέγαρο Σερρών, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος υπέγραψαν, παρουσία του συμβολαιογράφου κ. Γιάννη Λαϊνά, την ανταλλαγή οικοπέδων που σηματοδοτεί τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, που θα κατασκευασθεί μέσω ΣΔΙΤ και θα διευκολύνει την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης , βελτιώνοντας καθοριστικά τις συνθήκες εργασίας δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων, νομικών αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Καταλυτική για τη δρομολόγηση του έργου υπήρξε η παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Καραμαμνλή.

Το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών και θα αξιοποιηθεί άμεσα ως σημαντική κτιριακή υποδομή.

Η ΔΕΥΑΣ παραχωρεί έκταση 16 στρεμμάτων, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ στην κατοχή της περιέρχεται έκταση 40 στρεμμάτων, του Δήμου Σερρών, που βρίσκεται δίπλα στο πρώην πάρκινγκ βαρέων οχημάτων.

Κατά χρήση παραχωρήθηκαν άλλα 15 στρέμματα, που γειτνιάζουν με την ανωτέρω έκταση. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός μακρόπνοου οράματος παλαιότερων διοικήσεων της ΔΕΥΑΣ για την κατασκευή σύγχρονου αμαξοστασίου, γραφείων και αποθηκών logistics της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκταση των 16 στρεμμάτων δε προβλεπόταν από τους ισχύοντες όρους χρήσης γης η ανέγερση αμαξοστασίου, ενώ στην έκταση των 55 στρεμμάτων, συνολικά, που περιέρχονται, πλέον, στη ΔΕΥΑΣ παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Μεγάλος μέρος των ακινήτων που περιέρχονται στην ιδιοκτησία της ΔΕΥΑΣ θα αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Μέσα από την επένδυση αυτή θα μειωθεί δραστικά το λειτουργικό κόστος της δημοτικής επιχείρησης.

Προσηλωμένη στην υλοποίηση του μακροπρόθεσμου επενδυτικού της προγράμματος η ΔΕΥΑΣ, δημιουργεί τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να οδηγήσει τις εξελίξεις στη νέα, απαιτητική, ψηφιακή εποχή, προστατεύοντας το περιβάλλον, εγγυώμενη την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Σερρών.

Διαβάστε επίσης: