Συνεχίζονται οι αντιδράσεις προέδρων κοινοτήτων για το υπό σύσταση νομοσχέδιο για την Τ.Α σχετικά με το ρόλο των κοινοτήτων. Ήδη ψήφισμα εξέδωσε η Κοινότητα Σερρών ζητώντας να μην καταργηθούν τα Συμβούλια Κοινοτήτων στις έδρες των Δήμων.

Την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και μελών της Επιτροπής που συστάθηκε από προέδρους τοπικών συμβουλίων του δήμου Σερρών. Οι πρόεδροι ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για τις ενστάσεις τους και τους προβληματισμούς τους για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με το ρόλο των κοινοτήτων και το θέμα της κατάργησης των τοπικών συμβουλίων στις έδρες των δήμων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Προβατά Γιώργος Νικήτας που συμμετείχε στη συνάντηση είπε – μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών- πως κατατέθηκε στον Δήμαρχο Διακήρυξη μέσω της οποίας ζητούν περισσότερη αυτονομία των κοινοτήτων και λένε όχι στην υποβάθμισή αυτών.

Τη διακήρυξη, που υπέγραψαν οι 23 από τους 24 κοινοτάρχες του Δήμου Σερρών, θα αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές των Σερρών και στο Υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπέγραψε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Σερρών Γιώργος Ρίζος, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών εξήγησε πως το κάθε ψήφισμα πρέπει να είναι με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου και όχι μόνο του προέδρου. Παράλληλα επεσήμανε τη ανάγκη όλοι μαζί οι κοινοτάρχες σαν γροθιά να διεκδικήσουν περισσότερη αυτονομία των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικήτα ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε, πως στηρίζει τις ενέργειές τους
Το Σάββατο αναμένεται να συναντηθούν για το ίδιο θέμα οι κοινοτάρχες του Δήμου Σιντικής.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: