Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού στο σύνολο της Π.Κ.Μ. και κατόπιν συνεννόησης με τους τοπικούς Αντιπεριφερειαρχες, τους Δημάρχους, την Εθνική Μετεωρολογικη Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία, για την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους.

Δήμος Σερρών: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη

Δευτέρα και Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στα όρια του Δήμου Σερρών σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στον Δήμο Σερρών καθώς και τα Ειδικά Σχολεία, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στις σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τα μαθήματα διεξάγονται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο ωράριο, το οποίο ίσχυε κατά την περίοδο που η δια ζώσης εκπαίδευση είχε ανασταλεί, δηλαδή στο πρωινό ωράριο τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια και στο απογευματινό ωράριο, σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Διαβάστε επίσης: