Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, δρώντας συντονισμένα και έγκαιρα, κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση 10.000 ευρώ απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας κάποια απ’ τα σπουδαία μνημεία της Περιφέρειάς μας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία που προτάθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού, είναι το Αρχαίο Γυμνάσιο Αμφίπολης, το Ιερό του Άμμωνος Διός στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το Ζιντζιρλί Τζαμί και ο Πύργος του Ορέστη στην πόλη των Σερρών.

Οι δράσεις αυτές, θα συμπεριληφθούν στο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, «Εκτός των Τειχών», το οποίο ήδη περιλαμβάνει την οργάνωση δυο περιοδειών, τόσο μέσα στο Νομό Σερρών όσο και στα ανοιχτά θέατρα και φεστιβάλ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Σέρρες πρωταγωνιστούν στην Πολιτιστική ζωή της Κεντρικής Μακεδονίας αυτό το καλοκαίρι, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε να μη μείνει καμιά περιοχή της Περιφέρειάς μας χωρίς πολιτισμό.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: