Στην υπογραφή μιας συμφωνίας-ορόσημο για την επιστημονική τους συνεργασία προχώρησαν την Τρίτη, 3 Μαρτίου, ο Δήμος Σερρών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία αυτή, στοχεύει στη συνέργεια μεταξύ των δυο φορέων σε ερευνητικό επίπεδο, ώστε, μέσω της συνδιοργάνωσης συνεδρίων και ημερίδων, να επιτευχθεί η προώθηση και προαγωγή της Υγείας και του Αθλητισμού.

Για το Δήμο Σερρών, τη συμφωνία υπέγραψε ο Δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ενώ για το Α.Π.Θ. ο Πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου. Το «παρών», έδωσαν (μεταξύ άλλων) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου, και η Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών, κα Αικατερίνη Μουρατίδου.

Αναφορικά με τη συμφωνία, ο κ. Χρυσάφης δήλωσε στα σερραϊκά ΜΜΕ τα εξής: «Με τον τρόπο αυτό, θεωρούμε ότι αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δομή στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο σε στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό όσο και σε διαδικασίες οι οποίες πρεσβεύονται απ' το Πανεπιστήμιο.

Εδώ, η Σχολή των Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι μια απ' τις πιο καλές Σχολές του είδους στην Ελλάδα και έχουμε τη χαρά να υπογράψουμε αυτήν τη συμφωνία, που κινείται σε δυο άξονες:

α. ο πρώτος, αφορά το κομμάτι της αξιοποίησης του δυναμικού του Α.Π.Θ., ώστε να επιτευχθεί μια σειρά κοινών στόχων του Ιδρύματος και του Δήμου Σερρών.

β. ο δεύτερος, έχει να κάνει με την αποτύπωση συγκεριμένων προσδοκιών που έχει ο Δήμος Σερρών σε ό,τι αφορά τις συνέργειες στα αναπτυξιακά θέματα.

Υπ' αυτήν την έννοια, για μας είναι ιδιαίτερα ευεργετική αυτή η σύναψη συμφωνίας, η οποία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας γόνιμης συνεργασίας με το Ίδρυμα».

Απ' την πλευρά του, ο κ. Παπαϊωάννου είπε τα εξής: «Είναι μια συνεργασία που αποδεικνεύει ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο το campus του Αριστοτελείου, διότι οι δράσεις του ξεπερνούν τα όριά του.

Με αφορμή την παρουσία του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις Σέρρες, ξεκινά μια δυναμική συνεργασία με το Δήμο και την κοινωνία των Σερρών, επ' ωφελεία και των δυο, διότι πάντα, όταν υπάρχει συνεργασία με συγκεκριμένους στόχους και με συγκεκριμένα βήματα, όλα αποβαίνουν προς όφελος και των δυο.

Χαιρετίζω λοιπόν ως Πρύτανης του Α.Π.Θ. τη συμφωνία αυτή και ελπίζω κ. Δήμαρχε να είναι πραγματικά η αρχή για τη σύναψη και άλλων συνεργασιών σε πολλούς άλλους τομείς που μπορούμε να βοηθήσουμε».

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, με τους δυο άντρες να συμφωνούν στην τακτική και αγαστή συνεργασία μεταξύ τους.

Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: