Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 , η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και όλων των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σερρών, στην αίθουσα «ΟΡΕΣΤΗΣ» του ξενοδοχείου Ελπίδα Resort 

Οι εκλεγμένοι, Δήμαρχος και Σύμβουλοι, ορκίστηκαν ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου και πλήθος Σερραίων δημοτών .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική κ. Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκουδήμος Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσίαδης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά κ. Νότας, ο νέος Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Εκπρόσωποι των Εργατικών και παραγωγικών φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στους αιρετούς της νέας δημοτικής αρχής, υγεία και δύναμη στο έργο τους. Ακολούθησε η ομιλία του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι,
«……Η νέα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ έρχεται να χτίσει πάνω σε όλα αυτά που έχουν γίνει…… ΚΑΙ ΟΧΙ να γκρεμίσει
Έρχεται να συνεχίσει τα σωστά και χρήσιμα που έχουν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια…….»

O κ. Αλ. Χρυσάφης, σημείωσε, ότι «….Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να μετατρέψουμε μαζί σας τις Σέρρες σε ένα τόπο που θα αξίζει να επισκέπτεσαι, να δημιουργείς και να εργάζεσαι. Ναι οι Σέρρες μπορούν να γίνουν μία έξυπνη λειτουργική και όμορφη πόλη. Ναι μπορούν να γίνουν τόπος φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, την ίδια την κοινωνία μας. Οι Σέρρες έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που απαιτούνται ώστε να καταστούν ένας Δήμος με ισχυρή ταυτότητα».

«…. Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την παραμικρή έκπτωση σε αυτό. Θα σταθώ συνειδητά απέναντι στη στασιμότητα και στην αναποτελεσματικότητα. Θα είμαι αμείλικτος σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς και συμπεριφορών που δεν συνάδουν, δεν εξυπηρετούν, το δημόσιο συμφέρον. Θα χω μηδενική ανοχή σε πρακτικές που σηματοδοτούν κακώς κείμενα του χθες και νοοτροπία παρελθόντος που κράτησαν το δήμο, τους πολίτες δέσμιους και αιχμαλώτους. Είμαι αποφασισμένος να διορθώσω και να ανατρέψω ότι θεωρώ ότι δεν είναι χρήσιμο για το κοινό συμφέρον. Είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω και να εργαστώ σκληρά, να υπερβώ τον εαυτό μου για το κοινωνικό συμφέρον, για την πρόοδο του τόπου μας ενάντια σε άσκοπες αντιπαραθέσεις και ματαιοδοξίες. Το ίδιο ζητώ από όλους τους συνεργάτες. Είναι πλέον ομόφωνο και πανσερραϊκό αίτημα. Ένα αίτημα των πολιτών προς όλο το δημοτικό συμβούλιο, προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλες τις παρατάξεις, προς όλους εμάς που θα διαχειριστούμε όποια θέση ευθύνης και εξουσίας τα επόμενα χρόνια. Οι Σέρρες μας καλούν. Το παρόν απαιτεί. Το μέλλον προκαλεί. Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως ζητώντας προσήλωση σε εντιμότητα, ειλικρίνεια, σχέδιο και σκληρή δουλειά….».

Τόνισε επίσης ότι, « Οι ΣΕΡΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ.. το παρόν ΑΠΑΙΤΕΙ.. το μέλλον μας προκαλεί…. !!!
Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως!!! », υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Σερρών ευχήθηκε σε όλους « … Καλή επιτυχία σε όλους μας και καλή δύναμη στο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε!!!!..»
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Σερρών.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Συνημμένα αρχεία:

Διαβάστε επίσης: Οι «εκλεκτοί» Αντιδήμαρχοι – Πρόεδροι του Αλέξανδρου Χρυσάφη

Διαβάστε επίσης: