Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο μουσείο « Κωνσταντίνος Ξενάκης » στο πρώην στρατόπεδο « Παπαλουκά », δήλωσε ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στο κτίριο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι μέχρι τώρα ολοκληρώθηκαν οι εξής εργασίες:

α) Εργασίες στην οροφή του κτιρίου από την εσωτερική πλευρά για να ενισχυθεί η στατικότητα του κτιρίου.
β) Καθαρισμός σοβάδων εξωτερικά και εσωτερικά στους τοίχους με αμμοβολή.
γ) Υγρομόνωση της ταράτσας όλου του κτιρίου για να μην μπαίνουν νερά.
δ) Ανοίχτηκαν 34 (τριάντα τέσσερα) χαντάκια βάθους 1,5 μέτρου και μήκους ενός χιλιομέτρου για να τοποθετηθεί σωλήνας για τη γεωθερμία, προκειμένου να υπάρχει θέρμανση και ψύξη στο κτίριο.

Τώρα γίνονται οι σοβάδες του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά και παράλληλα με τις εργασίες του κτιρίου θα γίνονται και οι μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, όπως εξαερισμός, αερισμός, θέρμανση, ψύξη.
Μετά από αυτές τις εργασίες θα ακολουθήσουν εργασίες μόνωσης της οροφής εσωτερικά, μόνωσης των τοίχων εσωτερικά και κατασκευή δαπέδου.
Στόχος μας είναι το κτίριο μέχρι τέλους του 2019 να είναι έτοιμο.
Ο περιβάλλον χώρος θα γίνει την επόμενη χρονιά το 2020.
Το κτίριο θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Αύγοστο του 2020.

Μετά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών που ξεκίνησαν το 2011 και συνεχείς προσπάθειες οκτώ ετών του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και των συνεργατών του, μία πρόταση - όραμα του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νανιόπουλου Αριστοτέλη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί, βοήθησε τα μέγιστα και στην όλη διαδικασία υλοποίησης του έργου, παίρνει πλέον σάρκα και οστά.
«Σε λίγο καιρό ένα έργο προϋπολογισμού 850.000€ που υλοποιείται μέσω του προγράμματος INTEREG III ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ θα ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα των Σερρών», τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Από το γραφείο τύπου.

Διαβάστε επίσης: