Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην έκτακτη συνεδρίαση της 1-7-2019  και με την 429/2019 απόφαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία  την «Έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του τέως Δημάρχου Σερρών Ανδρέα Ανδρέου».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην παραπάνω συνεδρίασή του, αφού συζήτησε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης που προέκυψε μετά τον θάνατο του τέως Δημάρχου Σερρών Ανδρέα Ανδρέου και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην τελετή της κηδείας του και ο Δήμαρχος Σερρών να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
3. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεστεί με δημοτική δαπάνη και με τις τιμές εν ενεργεία Δημάρχου.
5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
6. Να ανασταλούν οι διοικητικές δραστηριότητες του Δήμου από τις 7 το πρωί και μέχρι τέλους του ωραρίου, κατά την ημέρα της κηδείας και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό.
7. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και εν γένει Δημοτικά κτήρια επί διημέρου.
8. Να συνοδεύει η φιλαρμονική την περιφορά της σορού και κατά την ώρα της ταφής.
9. Να αποδοθεί, σε ένδειξη τιμής, το όνομά του σε κάποιο σημείο της πόλης των Σερρών με νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
10. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

Διαβάστε επίσης: