Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “WED”, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Go Green”, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00-13:00, στο Αμφιθέατρο της Επιτροπής Ερευνών της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα της ημερίδας του “Go Green” παρουσίασε ο Αντιδημάρχος Έργων-Υποδομών, κ. Ηλίας Γκότσης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

O κ. Γκότσης αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε τα εξής: “Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Σερρών συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο “Go Green” μαζί με το Ερευνητικό Εργαστήριο Δομημένου Περιβάλλοντος (Be Lab) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η ημερίδα αυτή γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος και αποτελεί κομμάτι των ετήσεων δράσεων του θεσμού για τον δήμο μας, του Eco Festival. Η θεματολογία της ημερίδας ποικίλει καθώς δίδεται πραγματικά η ευκαιρία να ξεδιπλωθούν κάποιες από τις πτυχές της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον που βάναυσα καταπονείται καθημερινά. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανακύκλωση και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το τελευταίο αποτελεί άλλωστε και το φετινό θέμα της WED το οποίο είναι “Beat Air Pollution”, με σκοπό του να μας παρακινήσει σε μια εκστρατεία κατά της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα, έχοντας ως σλόγκαν τη φράση: “Αφού δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αναπνέουμε, ας κάνουμε κάτι για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε”. Παράλληλα, θα λειτουργεί εικαστική έκθεση «Δημιουργίες από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες» στον εξωτερικό χώρο του αμφιθεάτρου που θα φιλοξενήσει την ημερίδα μας και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να συμμετέχει σε βιωματικό εργαστήριο κατασκευών με τη μέθοδο origami. Επειδή το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους, επειδή πρέπει προτίστως να αλλάξουμε τις βλαβερές προς αυτό συνήθειες και πρακτικές μας... Go green! Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Σας περιμένουμε.”

serreslife

Διαβάστε επίσης: