Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο στο δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Παιδείας και πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. κ. Δημήτριος Μερετούδης.

Ο Δήμαρχος Σερρών με την 175/2019 Αποφασή του τροποποιεί την αριθμ. 122/7278/24-2-1017 απόφαση  Δημάρχου Σερρών και ορίζει τον κο Δημήτριο Κυρτάσογλου, ως Αντιδήμαρχο  της  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ  ΜΑΘΗΣΗΣ»,  κατόπιν αίτησεως παραιτήσεως με ΑΠ:  9955 /29-3-2019 που υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος   «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ  ΜΑΘΗΣΗΣ»      κ. Δημήτριος Μερετούδης του μεταβιβάζει τις παρακάτω τοπικές και καθ’ ύλην αρμοδιότητες των αντικειμένων του  για ολόκληρο το Δήμο Σερρών:

Οι καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Οι ασκούμενες αρμοδιότητές του, όπως και η εποπτεία αυτών εκτείνονται επί των κάτωθι υπηρεσιών του Δήμου Σερρών:

  • Του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων
  • Του τμήματος Δημόσιας Υγείας
  • Του τμήματος Παιδείας
  • Του τμήματος Δια Βίου Μάθησης

  Όλα τα προαναφερόμενα τμήματα ανήκουν στην ενιαία Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας,    Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών.

Σε  περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του ορισθέντος Αντιδημάρχου,  τις καθ’ ύλην αρμοδιότητές της ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, ενώ τις κατά τόπον αρμοδιότητες του  όταν απουσιάζει ή κωλύεται θα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Γκότσης.
 Η θητεία του νέου Αντιδημάρχου ορίζεται από σήμερα και ισχύει έως και  31/8/2019 και στη διάρκεια αυτή δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή του παρά μόνο μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος δικαιούται αντιμισθίας σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 3 του Ν.4051/2012 (ΦΕΚ 40 Α΄).

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης: