Η ενημερωτική ιστοσελίδα Euro2day αποδίδει τα εύσημα στο Δήμο Σερρών για τη διαδικασία που εφάρμοσε στη δημοπράτηση των έργων οδοφωτισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί το σωστό παράδειγμα για τους διαγωνισμούς.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δείχνει πως ακόμα και στα έργα οδοφωτισμού, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανά την Ελλάδα, μπορεί να υπάρξει πραγματικός ανταγωνισμός, αν το θέλει η δημοτική αρχή.

Το Euro2day.gr έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τους διαγωνισμούς των δήμων όπου τελικά αξιολογείται μόνο μία προσφορά και που, όπως φαίνεται, αποτελούν ήδη αντικείμενο διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη.

Στις Σέρρες, όμως, στον αντίστοιχο διαγωνισμό κατατέθηκαν εννέα προσφορέςαπό αντίστοιχους ομίλους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ισχυροί "παίκτες". Δεν είναι δηλαδή εταιρείες που καταθέτουν "προσφορά - σφραγίδα"μόνο και μόνο για να επικρατήσει ο ένας πραγματικά ενδιαφερόμενος! Ποιοι κατέβηκαν στο διαγωνισμό των Σερρών; Μεταξύ των υποψηφίων περιλαμβάνονται οι Intrakat, Globiled, Big Solar, ΟΝΕΧ (γνωστή από τα ναυπηγεία Νεωρίου, κ.ά.) και η "Καυκάς".

Κατά σύμπτωση, από τη λίστα υποψηφίων απουσιάζει ο γνωστός όμιλος που έχει κερδίσει πλήθος διαγωνισμών που προωθούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχοντας καταθέσει τη μοναδική (πλήρη) προσφορά! Δεν ανησυχεί όμως! Επικράτησε στον αντίστοιχο διαγωνισμό και του δήμου Σητείας ως ο μοναδικός υποψήφιος...

Στην κυβέρνηση ήδη ψάχνουν το θέμα με τους διαγωνισμούς του ενός υποψηφίου. Μήπως να βοηθήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση με καμιά ερώτηση στη Βουλή;

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης: