Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019,όπου παρουσίασε την υπ΄αριθμ.96/2019 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας(ΣτΕ), σχετικά με την προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) του Δήμου Σερρών για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων της οδού Κων/νου Καραμανλή(πρώην Μεραρχίας), για να ενημερωθούν οι Σερραίοι πολίτες.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε ότι το ΣτΕ με την υπ αριθμ.96/2019 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) του Δήμου Σερρών για τη μη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κων/νου Καραμανλή(πρώην Μεραρχίας) από το ύψος της οδού Ερμού έως τις οδούς Ιουστινιανού και 29ης Ιουνίου.
Η ως άνω απόφαση επεσήμανε ο Δήμαρχος έχει αποσταλεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και έχει παραδοθεί σε όλα τα ΜΜΕ για να ενημερωθούν οι Σερραίοι πολίτες.
Διευκρίνισε ότι με την απόφαση αυτή δεν απαγορεύεται να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες κλπ) στην οδό Κ.Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) αλλά δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν των καταστημάτων της συγκεκριμένης οδού.
Η άποψη της δημοτικής αρχής , υπενθύμισε ο κ. Αγγελίδης, για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), όπως ξεκάθαρα έχει διατυπωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, είναι η μη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην ως άνω οδό, για να μπορεί να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από το Δήμο και από διάφορα σωματεία, συλλόγους αλλά και πολιτικές ομιλίες, επίσης για να διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση και απόλαυση από τους πολίτες της πρόσφατα αναπλασμένης αυτής οδού, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των συνθηκών του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο Δήμαρχος τόνισε, ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι στους οποίους λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες κλπ) και μπορούν να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα.
Οι καταστηματάρχες πρέπει να σεβαστούν την υπ αριθ. 96/2019 απόφαση του ΣτΕ. Ο Δήμος Σερρών έχει αποστείλλει την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, η οποία έχει πλέον την ευθύνη υλοποίησης της απόφασης.

Δείτε εδώ την απόφαση του ΣτΕ

Από το γραφείο τύπου

Δείτε το βίντεο από την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ:

Διαβάστε επίσης: