Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) , η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 49/τβ/18-01-2019), επεκτείνεται έως τις 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 (από 21 Σεπτεμβρίου 2018 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ) το χρονικό όριο μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

Δίνεται το δικαίωμα στους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 31/10/2018, να υποβάλλουν σχετική αίτηση , για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος , προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες , εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές ΚΥΑ.
Δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος θα είναι μόνο όσοι πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις :
- αυτοί που θα είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018.
- η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του.
-και να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια για τα οποία θα ενημερωθούν από την υπηρεσία.
Εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις οι υποψήφιοι δικαιούχοι προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
2. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου
εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
4. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) του τελευταίου
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%)
7. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης συσκευής μηχανικής υποστήριξης  απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα της Δημόσιας Υγείας στο Διοικητήριο εργάσιμες ημέρες και ώρες, πληροφορίες στο τηλέφωνο 232135571. (κα.Αικατερίνη Δούρα)

Ε.Δ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑ

Διαβάστε επίσης: