serreslife

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το δημοτικό κυνοκομείο Χρήστος Γρηγοριάδης προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστο Μέγκλα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 σχετικά με την επιστολή του τελευταίου προς το Δήμο Σερρών με θέμα : Aδέσποτα ζώα.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Kύριε Πρόεδρε,
Κατανοώντας την ευαισθησία που επιδεικνύεται για ένα πρόβλημα όπως αυτό των αδεσπότων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σερρών εφαρμόζει πιστά τις διατάξεις του νόμου που αφορούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων.
Το δημοτικό κυνοκομείο, το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα και φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό ζώων.
Πάνω από 100.000 ευρώ δαπανά ο Δήμος Σερρών κάθε χρόνο για προμήθεια τροφών και φαρμάκων ενώ περίπου 200.000 ευρώ δαπανά για την λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου.
Ο σχετικός νόμος δεν μας επιτρέπει να περισυλλέγουμε όλα τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Μάλιστα “ακραίοι” φιλόζωοι μας κατήγγειλαν και στον Εισαγγελέα επειδή έχουμε κατά καιρούς περισυλλέξει αδέσποτα. Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο να μαζεύουμε κάποια αδέσποτα από κεντρικούς δρόμους και την επόμενη ημέρα να βρίσκονται άλλα αδέσποτα στις περιοχές όπου έγινε η περισσυλογή.
Το πρόβλημα των αδεσπότων είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και ξεκινάει από την ασυνειδησία κάποιων συμπολιτών μας, να παρατάνε στο δρόμο δεσποζόμενα ζώα.
Η πόλη μας κάθε μέρα και περισσότερο αποκτά χαρακτηριστικά σύγχρονης ευρωπαικής πόλης αφού έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις, ως δημοτική αρχή, προς αυτή την κατεύθυνση.
Όμως μια πόλη χαρακτηρίζεται πρωτίστως σύγχρονη ή όχι, κυρίως από το έμψυχο υλικό της, από τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή.
Η κοινή προσπάθεια όλων των φορέων για μια σύγχρονη πόλη είναι το ζητούμενο.
Σας καλούμε για γόνιμη συνεργασία διότι και το Επιμελητήριο μπορεί να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. Μας ενώνουν πολλά.

Διαβάστε επίσης: