serreslife

Καταγγέλλουν παρέμβαση του δημάρχου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Σερρών οι Λευτέρης Κατιρτζόγλου, Δημήτρης Παπαποστόλου, Θεόφιλος Θεοδωρίδης και Κατερίνα Αναγνωστίδου, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να μοριοδοτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ύστερα, δηλαδή, από παρέμβαση του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Την παραίτησή της από τη διοίκηση του συλλόγου υπέβαλλε και η πρόεδρος Αμαλία Κελεφού.

Η επιστολή των τεσσάρων

Τονίζοντας πως αφού δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος, παραιτούνται οι ίδιοι, τα παραιτηθέντα μέλη αναφέρουν στην επιστολή τους:

«Μετά το θέμα που προέκυψε σχετικά με ένα έγγραφο του δημάρχου προς το υπηρεσιακό συμβούλιο, την διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να μοριοδοτήθηκε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου με επιπλέον μόρια από το υπηρεσιακό συμβούλιο, ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου.
Εκεί υποβάλλαμε τις παραιτήσεις μας από το Δ.Σ. Αφού δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος, αναγκαστήκαμε να παραιτηθούμε εμείς.
Ο λόγος της παραίτησης μας δεν είναι μόνο το παρόν συμβάν.
Αυτό ήταν η  σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Πολλοί συνάδελφοι μετά και από αυτό το γεγονός δήλωναν την πρόθεση διαγραφής τους από μέλη του συλλόγου. Αυτό για εμάς είναι το σοβαρότερο. Δεν θα συναινέσουμε στην διάλυση του συλλόγου.
Δεν μπορούμε να εκπροσωπούμε έναν σύλλογο που κατάντησε σύλλογος σφραγίδα, που απαξιώνεται καθημερινά από τους συναδέλφους.
Κι αυτό δυστυχώς γιατί ορισμένα μέλη του προεδρείου, με προεξέχοντα τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αντί να  ασχολούνται με τα προβλήματα των εργαζομένων, σχεδιάζουν εντός και πέριξ των δημαρχιακών γραφείων θέσεις και αξιώματα, σε μια σχέση συνδιαλλαγής με την πολιτική ηγεσία.
Από την μια οι θέσεις, τα επιδόματα προϊσταμένων, το βόλεμα των ημετέρων και από την άλλη η σιωπή. Γιατί επακόλουθο της συνδιαλλαγής είναι η σιωπή.
Και ήταν έντονη η σιωπή και η αγωνιστική απουσία του προεδρείου τα τελευταία χρόνια.
Η παραίτησή μας αυτή δεν σημαίνει παραίτηση από τον συνδικαλιστικό κίνημα και του αγώνες. Το ακριβώς αντίθετο.
Θέλει να σηματοδοτήσει, να καταδείξει στους εργαζόμενους την ανάγκη ριζικής αλλαγής στα συνδικάτα.
Ο συνδικαλισμός νοσεί.
Η λύση όμως σε αυτήν την αρρώστια του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι η απαξίωση του από τους εργαζόμενους αλλά η θεραπεία του.
Έχουμε μερίδιο ευθύνης και εμείς σαν εργαζόμενοι για την κατάντια των συλλόγων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Εμείς εκλέγουμε τους συνδικαλιστές.
Πρέπει να προβληματιστούμε με τα κριτήρια που τους επιλέγουμε και πως αυτοί μας εκπροσωπούν.
Με την παραίτηση μας από το Δ.Σ. δηλώνουμε την αντίθεση μας στην επίπλαστη ενότητα των συνδικάτων.
Ενότητα μέσα από το βόλεμα των συνδικαλιστών, μέσα από ρουσφέτια δεν μπορεί να υπάρξει.
Η ενότητα των συνδικάτων μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από κοινούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των ΟΤΑ, ενάντια στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία.
Η ταξική συνείδηση, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η αγωνιστικότητα και η συνδικαλιστική ανιδιοτέλεια είναι ο μόνος δρόμος προοπτικής για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μας προβλημάτισε ιδιαίτερα το έγγραφο-παρέμβαση του Δημάρχου, αλλά και η στάση του υπηρεσιακού συμβουλίου για την διαδικασία και τον αναιτιολόγητο τρόπο με τον οποίο μοριοδότισε όχι μόνο τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, αλλά και άλλους συναδέλφους στην κατηγορία δεξιότητες-ικανότητες.
Οι παρεμβάσεις και υπερβάσεις αυτές επιφέρουν την δυσαρέσκεια στους κόλπους των εργαζομένων και λειτουργούν ανασταλτικά στην εύρυθμη και καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών».

Διαβάστε επίσης: