serreslife

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά σε όλο τον Δήμο Σερρών οι εκδηλώσεις των κούλουμων που ετοιμάζει η ΚΕΔΗΣ σε συνεργασία με τον Δήμο ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας καθώς «γεφυρώθηκε» το χρηματοδοτικό κενό που απειλούσε την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Η τελική προσπάθεια της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Φωτεινής Αρναούτογλου για την εύρεση χορηγού-προμηθευτή στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία ενώ η υπηρεσία θα χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις με 12.000 ευρώ. Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Πρόεδρος φέτος στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν περισσότερα χωριά αλλά θα υπάρξει μέριμνα να διανεμηθεί η ίδια ποσότητα τροφίμων με πέρσι.


Ήδη η ΚΕΔΗΣ έχει ενημερώσει τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων ενώ η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Η κ. Αρναούτογλου σχολίασε και το ζήτημα των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΚΕΔΗΣ προς προμηθευτές των εκδηλώσεων των προηγούμενων χρόνων υπογραμμίζοντας πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση ανήκει στην υποχρηματοδότηση και την καθυστερημένη ροή κονδυλίων από το Κράτος: «Λόγω της χρηματοροής του Κράτους η οποία είναι ανεπαρκής δεν έρχεται στην ώρα της οι προμηθευτές μας δεν μπόρεσαν να πληρωθούνε, όσοι συμμετείχαν στην περσινή εορταστική εκδήλωση των κούλουμων είναι ακόμα απλήρωτοι. Ήρθαν οι προμηθευτές εδώ και μιλήσαμε και αποφασίστηκε να λάβουν ένα μέρος των χρημάτων τους με την επόμενη χρηματοροή που θα έχουμε , όχι όλο καθώς είναι πολλοί οι προμηθευτές στους οποίους χρωστά η επιχείρηση ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε καθώς υποφέρουν και βρισκόμαστε στο πλευρό τους».

Αναφορά έγινε στο θέμα εύρεσης του χορηγού καθώς οι δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκα στο πρόσφατο παρελθόν κηρύχτηκαν άγονοι και την δημοπρασία να γίνεται με απευθείας ανάθεση του Πρόεδρου. «Να βρεις προμηθευτή σε μία εποχή που όλοι είναι απλήρωτοι και που η Κοινοφελής Επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει μετρητά ήταν πάρα πολύ δύσκολο και κάναμε αγώνα για να το πετύχουμε. Βρέθηκε κάποιος χορηγός ο οποίος δέχτηκε να πληρωθεί με τους όρους που του προτείναμε, δεν ελιά σε κανένα πως θα πληρωθεί σε ένα ή δύο μήνες. Με όποιον μίλησα του εξήγησα πως θα λάβει τα χρήματα του σε βάθος ενός χρόνου πρέπει να λέμε αλήθειες σε αυτή την πόλη. Το να λες την αλήθεια φέρνει προβλήματα, ευχαριστούμε αυτόν τον προμηθευτή που ήρθε και δέχτηκε να πληρωθεί ένα μήνα μετά».
Η Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο χρέος της ΚΕΔΗΣ για τα έτη 2012-2013 το οποίο συμπεριλαμβανομένων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών αγγίζει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Οι εκδηλώσεις στις Σέρρες θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Ομόνοιας (Οβά – Τσεσμέ) όσο και στο στρατόπεδο Παπαλουκά, στις 11 το πρωί όπου και θα διοργανωθεί πατροπαράδοτο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα όπως φασολάδα, ελιές, ταραμάς, τουρσί, λαγάνα κ.α. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.  σε όλες τις δημοτικές και κοινοτικές ενότητες του Δήμου μας. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών. Μέγας χορηγός της όλης δράσης εφέτος θα είναι τα Σερραϊκά SuperMarket ΚΑΝΤΖΑΣ.
Τέλος όσον αφορά το καρναβάλι της Κάτω Καμήλας αυτό θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά χωρίς την χρηματοδότηση της ΚΕΔΗΣ.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: