serreslife

Ερώτηση  προς τον Υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη κατέθεσε ο σερραίος Βουλευτής της ΝΔ Μενέλαος Βλάχβεης με αφορμή την αναμονή άνω των 6 μηνών στο Νοσοκομείο Σερρών για επέμβαση  καταρράκτη.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

Ο καταρράκτης στα μάτια αποτελεί την πιο συχνή πάθηση των οφθαλμών στους ηλικιωμένους. Αν και αποτελεί μια επέμβαση «ρουτίνας», η οποία διαρκεί λίγα μόλις λεπτά της ώρας και στη συνέχεια ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του, τα αποτελέσματά της επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην όραση του ασθενούς και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του.
Ο χρόνος αναμονής στο Νοσοκομείο Σερρών για μια τέτοια επέμβαση «ρουτίνας», ξεπερνά τους 6 μήνες, με αποτέλεσμα, άνθρωποι που μετά βίας εξασφαλίζουν τα προς το ζην, να αναγκάζονται να καταφεύγουν (φυσικά, όσοι εξ’ αυτών μπορούν) σε ιδιωτικές κλινικές επειδή το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει τα αυτονόητα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο σας, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για επέμβαση καταρράκτη στο Νοσοκομείο Σερρών;
Ο ερωτών Βουλευτής
Μενέλαος Βλάχβεης

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...